Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
Flower Time
vezi alt produs

Floare de colț (Leontopodium alpinum)

Floare de colt sau Leontopodium alpinum este o plantă perenă ce poate ajunge la înălțimi de aproximativ 30 cm. Frunzele au formă de lance având un aspect lânos. Florile au formmai mult

Acest produs nu este momentan disponibil. Găsiți aici produse similare

caracteristici
esentiale

Aspect decorativÎntreținere ușoarăFlori stelate
24,90 lei  TVA inclus

Informatii produs

Cod MAG-809
Denumire Leontopodium alpinum
Inaltime (cm) 30
Tip Perena
Inflorescenta Da
Culoare flori Alb
Perioada inflorire Mai-Octombrie
Parfum Nu
Necesar lumina abundentă
Necesar apa moderat
Dimensiuni livrare Inaltime: 20.00 cm
Diametru: 15.00 cm
Descriere

Floare de colt sau Leontopodium alpinum este o plantă perenă ce poate ajunge la înălțimi de aproximativ 30 cm. Frunzele au formă de lance având un aspect lânos. Florile au formă stelată și înfloresc de primăvara până la începutul toamnei.

Floarea de colt poate fi utilizată și în aranjamente de flori, proaspete sau uscate dar are și proprietăți medicinale. Ceaiul de Leontopodium alpinum ajută la tratarea diareei iar cremele ajută la controlul ridurilor faciale. La noi în țară, Floarea de colț a devenit o raritate fiind declarată  monument al naturii, ocrotită prin lege. Pentru a ajuta la perpetuarea speciei, această plantă a început să fie cultivată în sere și grădini, însă nu este vorba de specia de bază, ci de un sortiment ameliorat în laborator.

Poți găsi Floare de col de vanzare la magazinul Flower time sau poți comanda Leontopodium alpinum la ghiveci online de pe site-ul nostru.

 

Îngrijire și cultivare Floare de colt:

Dacă vrei să te bucuri de această plantă în propria grădină trebuie să îi asiguri condiții asemănătoare regiunilor alpine.

Plantare: Planta la ghiveci Floarea de colt trebuie plantată într-un sol calcaros sau argilo-nisipos. La ghiveci nu rezistă pentru mult timp.

Perioada de plantare: Leontopodium la ghiveci poate fi plantată în grădină în orice perioadă a anului cu excepția perioadelor geroase.

Necesar lumină: se dezvoltă cel mai bine în plin soare dar suportă și lumina parțială. Pe perioada iernii, Floarea de colț are nevoie să fie acoperită cu un strat de zăpadă.

Necesar apă: nu are nevoie de o udare frecventă și nu suportă băltirea apei.

Tipul de sol:  Leontopodium se dezvoltă pe soluri calcaroase, sărace în substanțe nutritive.

Protejarea pe timpul iernii: Floarea de colț trebuie să fie acoperită cu un strat de zăpadă pentru a fi ferită de îngheț. În cazul în care zăpada lipsește, acoperiți-o cu un strat de resturi vegetale (în care știți că nu iernează dăunători).

 

Notă: Vasul decorativ nu este inclus în pret.

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.


Produse similare