Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta tot mai buna atunci cand il vizitezi. Navigarea siteului inseamna ca esti de acord cu detaliile pe care le poti consulta aici
Flower Time

Produse

Căutare avansată

Plante carnivore

Plantele carnivore sunt unele dintre cele mai spectaculoase plante ornamentale datorită adaptărilor bizare la un mediu de viață cu conținut sărac în nutrienți. Din acest motiv, aceste plante își obțin o parte din substanțele nutritive prin captarea și digestia diferitelor nevertebrate. Deoarece insectele reprezintă una dintre principalele elemente de pradă, aceste plante se mai numesc și plante insectivore. Colecția noastră de plante carnivore cuprinde: Dionaea muscipula, Drosera capensis, Pinguicua, Nepenthes și diverse varietăți de Sarracenia.

Pentru a facilita prinderea hranei, frunzele plantelor carnivore sunt modificate sub formă de capcane. Capcanele ademenesc insectele prin coloriltul sau forma lor, dar și cu ajutorul nectarului pe care îl produc. Pentru a digera prada din interiorul capcanelor, planta carnivora produce enzime digestive sau se bazează pe bacterii care efectuează digestia pentru aceasta.

O planta carnivora poate fi cadoul ideal pentru orice copil sau pentru colecționarii de plante inedite.

Flower Time îți pune la dispoziție cea mai diversificată ofertă de plante carnivore de apartament și îți asigură livrarea lor la domiciliu în 24-48 de ore oriunde în România!