Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
vezi alt produs

Calathea Crocata (Calathea Crocata)

Genul Calathea cuprinde sute de specii de plante perene, veșnic verzi, originare din regiunile subtropicale ale Americii de Sud. Plantele prezintă frunze ovale, cu diverse modele, în nuanțe vmai mult

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

caracteristici
esentiale

Flori in culori intensePlanta de interior, de semiumbrăFoarte decorativă
Adaugă la favorite
89,90 lei  TVA inclus
CANTITATE:
 • Oriunde in
  Romania, in 2-4 zile lucratoare
 • Livrare din stoc
  existent, de peste
  2000 produse
 • Ambalaj
  protector,
  rezistent
 • Consultanta
  personalizata
  de la specialisti
 • Ghid de
  ingrijire
  cadou
 • Imagini
  autentice
 • Oferte
  personalizate
 • Newslettere
  periodice

Informatii produs

Cod MAG-1010
Denumire Calathea Crocata
Tip Perena
Inflorescenta Da
Culoare flori Portocaliu
Necesar lumina Lumina si semiumbra
Aspect compact
Dimensiuni livrare Inaltime: 50.00 cm
Diametru: 14.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 70 cm
Descriere

Genul Calathea cuprinde sute de specii de plante perene, veșnic verzi, originare din regiunile subtropicale ale Americii de Sud. Plantele prezintă frunze ovale, cu diverse modele, în nuanțe verde-galben pe partea superioară și colorate în purpuriu pe dosul lor.

Calathea crocata, cunoascută și sub numele de „Flacără eternă” pentru florile sale viu colorate în culorile portocaliu, galben sau roșu și aspectul interesant de flacără. Comandați online Calatea și va aduce un plus de culoare in casa ta. Florile durează 2 – 3 luni. Calathea este cunoscută pentru faptul ca noaptea își închide frunzele. Partea superioară a frunzelor are un aspect de verde metalizat, cu mici adâncituri de culoare mov, partea inferioară avand culoarea mov cu tentă maronie.

Necesar apă: din aprilie până în septembrie se udă abundent și se pulverizează pe frunze cu apă. Umiditatea atmosferică ridicată ajută planta să își mentină frunzele sănătoase și fără pete maronii.

Necesar fertilizare: se administrează regulat îngrășământ. Toamna și iarna se udă mai rar, doar cât să mențineți pământul umed.

Necesar lumină: amplasați planta într-un loc umbros, la temperaturi nu mai mici de 18 grade Celsius. Temperatura din cameră trebuie să fie stabilă și să nu se schimbe prea mult. Amplasați planta într-o încăpere luminoasă, dar fără lumina directă a soarelui, deoarece poate duce la schimbarea culorii frunzelor.

Înmulțire: se face prin divizarea plantei în luna martie.

Tundere: Tăiați la bază, unde frunza întâlnește tulpina. Puteți tăia marginile maro ale frunzelor cu foarfeca. Vor crește în mod natural. Cu toate acestea, dacă planta are o mulțime de frunze cu pete maro, ar putea fi un semn de udare excesivă sau prea puțină apă.Produse similare