Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
vezi alt produs

Calluna (CALLUNA VULGARIS)

Calluna vulgaris, cunoscută sub denumirea de iarba neagra se face remarcată prin varietatea culorilor florilor, de la alb, galben sau verde, până la diverse nuanțe de roz și mov. Iarba neamai mult

Acest produs nu este momentan disponibil. Găsiți aici produse similare

caracteristici
esentiale

Inflorescență delicată, elegantăÎnflorește chiar și sub zăpadăColorit vivace
Adaugă la favorite Anunță-mă când e pe stoc
 • Oriunde in
  Romania, in 2-4 zile lucratoare
 • Livrare din stoc
  existent, de peste
  2000 produse
 • Ambalaj
  protector,
  rezistent
 • Consultanta
  personalizata
  de la specialisti
 • Ghid de
  ingrijire
  cadou
 • Imagini
  autentice
 • Oferte
  personalizate
 • Newslettere
  periodice

Informatii produs

Cod 1000000103762
Denumire CALLUNA VULGARIS
Tip Perena
Inflorescenta Da
Culoare flori Roz
Perioada inflorire Toamna-iarna
Necesar lumina Lumina directa
Necesar apa Udare moderata
Aspect Tufa
Temperatura livrare °C 10
Dimensiuni livrare Inaltime: 15.00 cm
Diametru: 9.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 50.00
Descriere

Calluna vulgaris, cunoscută sub denumirea de iarba neagra se face remarcată prin varietatea culorilor florilor, de la alb, galben sau verde, până la diverse nuanțe de roz și mov.

Iarba neagră este cunoscută datorită întrebuințăilor sale medicinale fiind bun antiseptic și diuretic urinar, lăstarii înfloriți au rol diuretic, ușor sedativ și vasoconstrictor. Maceratul din plantă este folosit pentru tratarea reumatismului.

Calluna este încântătoare prin florile ei care apar într-o perioadă a anului în care puține plante mai pot înflori, fiind apreciată pentru florile rezistente în condiții de frig (până la -8 grade Celsius) și vânt. Lăstarii scurți acoperiți cu frunze și flori mici, formează tufe dense ce își câștigă loc în grădină printre conifere și alte plante acidofile, sau în jadiniere, pentru decorul terasei. Florile plantei Calluna decorează din toamna pănă primavara.

Momentul înfloririi depinde de zona geografică, de obicei este în octombrie-noiembrie. Florile persistă doar pe timpul iernilor blânde.

La Flower Time găsești planta Calluna vulgaris de vanzare sau o poți comanda online iar noi ne vom ocupa de livrarea la domiciliu. Comandă iarba neagra online înfrumuseţează-ţi grădina sau terasa!

 

Îngrijire Caluna vulgaris (Iarba neagra):

 

Necesar apă: udați planta regulat pe timpul verii (evitați ca apa să stagneze). Toamna și iarna reduceți cantitatea de apă. Mențineți solul umed atunci când temperaturile sunt deasupra limitei de îngheț.

Necesar fertilizare: administrați la 2-3 luni un îngrășământ potrivit pentru plante acidofile (precum cel pentru Rhododendron).

Necesar lumină: pentru o dezvoltare armonioasă, plantați-o în plin soare. Această specie rezistă și în condiții de semi-umbră.

Necesar sol: Calluna crește și se dezvoltă bine pe soluri ușoare și medii, poate crește și în soluri sărace, dar cu un pH acid.

Înmulțire: se poate înmulți  prin butași, obținuți din lăstarii prelevați la începutul verii.

Toaletare: după fiecare înflorire, sau primăvara devreme scurtați lăstarii pentru a stimula plantele să formeze noi lăstari tineri ce vor produce flori.

 

Notă! Ghiveciul decorativ nu este inclus în preț.

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Produse similare