Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe
vezi alt produs

Calluna vulgaris L (Calluna quatro)

caracteristici esentiale

Colorit de toamnaIdeala pentru gradiniPlanta perena
84,90 RON   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
Adaugă la favorite

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

Descriere produs

Comanda Calluna vulgaris sau Iarba neagra,  remarcată prin varietatea culorilor florilor, de la alb, galben sau verde, până la diverse nuanțe de roz și mov.

Calluna, iarba neagra este încântătoare prin florile ei care apar într-o perioadă a anului în care puține plante mai pot înflori, fiind apreciată pentru florile rezistente în condiții de frig (până la -8 grade Celsius) și vânt. Lăstarii scurți acoperiți cu frunze și flori mici, formează tufe dense ce își câștigă loc în grădină printre conifere și alte plante acidofile, sau în jadiniere, pentru decorul terasei. Florile plantei Calluna vulgaris decorează din toamna pănă primavara.

Momentul înfloririi depinde de zona geografică, de obicei este în octombrie-noiembrie. Florile persistă doar pe timpul iernilor blânde.

Iarba neagră este cunoscută datorită întrebuințăilor sale medicinale fiind bun antiseptic și diuretic urinar, lăstarii înfloriți au rol diuretic, ușor sedativ și vasoconstrictor. Maceratul din plantă este folosit pentru tratarea reumatismului.

La Flower Time găsești planta Calluna vulgaris de vanzare sau o poți comanda online la pret avantajos, iar noi ne vom ocupa de livrarea la domiciliu. Comanda iarba neagra online înfrumuseţează-ţi grădina sau terasa!

 

ÎNGRIJIRE CALLUNA VULGARIS:

 

Necesar apă: udați planta regulat pe timpul verii (evitați ca apa să stagneze). Toamna și iarna reduceți cantitatea de apă. Mențineți solul umed atunci când temperaturile sunt deasupra limitei de îngheț.

Necesar fertilizare: administrați la 2-3 luni un îngrășământ potrivit pentru plante acidofile (precum cel pentru Rhododendron).

Necesar lumină: pentru o dezvoltare armonioasă, plantați-o în plin soare. Această specie rezistă și în condiții de semi-umbră.

Necesar sol: Calluna crește și se dezvoltă bine pe soluri ușoare și medii, poate crește și în soluri sărace, dar cu un pH acid.

Înmulțire: se poate înmulți  prin butași, obținuți din lăstarii prelevați la începutul verii.

Toaletare: după fiecare înflorire, sau primăvara devreme scurtați lăstarii pentru a stimula plantele să formeze noi lăstari tineri ce vor produce flori.

 

Notă! Culoarea ghiveciului poate sa difere fata de ghiveciul din imagine.

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Informatii produs

Cod MAG-1468
Denumire Calluna quatro
Tip Perena
Inflorescenta Da
Culoare flori Alb-Roz
Perioada inflorire pe tot parcursul anului, în condiții optime
Necesar lumina abundenta
Necesar apa moderat
Aspect Tufa
Dimensiuni livrare Inaltime: 20.00 cm
Diametru: 23.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 50.00