Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
Flower Time
vezi alt produs

Croton H 75 cm (Codiaeum variegatum)

Dacă ești în căutarea unei plante de apartament ușor de întreținut, dar care să îți ofere un decor uimitor, ai găsit-o! Îți recomandăm Codiaeum variegatum, planta pe mai mult

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

caracteristici
esentiale

Frunze viu colorateUșor de întreținutRezistent
49,90 lei  TVA inclus
CANTITATE:

Informatii produs

Cod MAG-690
Denumire Codiaeum variegatum
Tip Perena
Inflorescenta Nu
Perioada inflorire Aprilie-iunie
Parfum Nu
Necesar lumina abundenta
Aspect Arbore
Dimensiuni livrare Inaltime: 75.00 cm
Diametru: 17.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 180.00
Descriere

Dacă ești în căutarea unei plante de apartament ușor de întreținut, dar care să îți ofere un decor uimitor, ai găsit-o! Îți recomandăm Codiaeum variegatum, planta pe care se spune că nu veți găsi niciodată două frunze identice. Crește până la 180 cm și are un aspect de arbust. 

Originar din Indonezia, Malaezia și Australia Crotonul se adaptează diferitelor medii și se poate cultiva cu succes în apartament. Acordați atenție sevei din frunze și tulpini, fiind că este toxică!

Frunzele plantei pot avea forme diverse și un colorit specific, de la alb - verzui, până la combinații între galben, portocaliu, roșiatic și maro.

 

Îngrijire Codiaeum variegatum

Necesar apă: Crotonul se udă la 7-10 zile în perioada aprilie-septembrie și la 10-15 zile toamna și iarna. Cantitatea de apă administrată trebuie să fie direct proporțională cu volumul de pământ din vas, iar între două udări pământul trebuie să se usuce în profunzime. Se evită îmbibarea pământului până la saturație, deoarece rădăcinile sunt sensibile la excesul de apă. Pulverizați frunzele la 1-2 zile cu apă stătută. Calcarul din apă provoacă pete albicioase, murdare pe frunzele.

Necesar fertilizare: În perioada de creștere (aprilie-septembrie) administrați un îngrășământ pentru plante decorative prin frunze la 2 săptămâni. În rest, Codiaeum se fertilizează lunar.

Necesar lumină: Planta preferă să fie amplasată în spații bine luminate, însă ferită de razele directe ale soarelui care îi pot provoca arsuri pe frunze.

Tăierea și transplantarea: Tăierea se recomandă a se fac pentru a-i reda forma coroanei. Crotonul se regenerează din zona în care s-a tăiat. Transplantarea poate fi făcută anual sau la 2 ani, în funcție de ritmul său de creștere.

Înmulțire: Codiaeum se înmulțește prin butași de tulpină și prin marcotaj aerian în perioada aprilie-septembrie.

Boli și dăunători: Codiaeum variegatum este sensibil la excesul de apă asociat cu temperaturi scăzute, care îi provoacă brunificarea și căderea frunzelor. Dăunătorii săi sunt paianjenii roșii și păduchii lânoși și țestoși. Pentru prevenirea lor mențineți igiena plantei, curățaț-o periodic pe ambele fețe ale frunzei cu o lavetă îmbibată în alcool sanitar, iar în cazul unui atac puternic efectuați tratamente fito-sanitare cu un acaricid/ insecticid specific.

 

Notă: Vasul decorativ nu este inclus în preț!

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.


Produse similare