Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
Datorită temperaturilor scăzute, unele plante nu pot fi livrate momentan în toate localitățile din România.
În momentul în care situația meteorologică permite livrarea fără probleme în localitatea dumneavoastră, veți fi contactat de un reprezentant Flower Time.
Flower Time
vezi alt produs

Dracena bicolor cu o tulpină (DRACAENA BICOLOR I)

Cauţi o plantă de apartament foarte rezistentă? Comandă Dracaena online, o plantă de interior deosebit de decorativă şi nepretenţioasă. Prin serviciul nostru de livrare plante mai mult

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

caracteristici
esentiale

Cromatică impresionantă a frunzelorTulpină rubustăCultivare ușoară
CANTITATE:

Informatii produs

Cod 1000000091526
Denumire DRACAENA BICOLOR I
Tip Perena
Necesar lumina abundenta
Necesar apa Udare moderata
Aspect Arbore
Temperatura livrare °C 10
Dimensiuni livrare Inaltime: 30.00 cm
Diametru: 10.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 150-180
Descriere

Cauţi o plantă de apartament foarte rezistentă? Comandă Dracaena online, o plantă de interior deosebit de decorativă şi nepretenţioasă. Prin serviciul nostru de livrare plante la domiciliu, dracena va ajunge la tine în cel mai scurt timp!

Originară din Africa tropicală și din insulele Canare, Dracaena marginata bicolor este adesea confundată cu speciile genului Cordyline, cu care se aseamănă, dar au modalități de îngrijire diferite și trebuie evitate erorile. 

Necesar apă: La udarea dracenei marginata bicolor trebuie avut în vedere ca între două udări pământul să se usuce în profunzime, altfel rădăcinile vor putrezi, tulpina se va înmuia, iar funzele se vor îngălbeni. Dracena se udă cu o cantitate moderată de apă, fără să se imbibe tot pământul. În schimb, Dracena marginata bicolor trebuie pulverizată pe frunze zilnic, sau cât mai des posibil deoarece aerul uscat din locuințe îi provoacă uscarea și brunificarea vârfurilor frunzelor. În perioada iernii frecvența udărilor se reduce la jumătate, continuând doar cu pulverizarea.

Necesar fertilizare: Dracena marginata bicolor se fertilizează o dată la două săptămâni, de primăvara până toamna, cu un îngrășământ specific pentru plante decoartive prin frunze, iar iarna, lunar.

Necesar lumină: Dracaena marginata bicolor preferă să fie amplasată în locuri luminoase, ferită de razele directe ale soarelui care îi pot provoca arsuri pe frunze. Planta se dezvoltă bine și în zone umbrite.

Tăierea și transplantarea: Tăierea dracenei marginata bicolor se face primăvara, atunci când aceasta a ajuns la dimensiuni prea mari. Dracaena preferă să fie transplantată primăvara, la doi ani.

Înmulțire: Dracaena marginata bicolor se înmulțește prin butași din vârful tulpinii care se pun la înrădăcinat într-un substrat bine drenat, format din turbă, nisip și perlit.

Boli și dăunători: Bolile dracenei marginata bicolor sunt de cele mai multe ori cauzate de regimul inadecvat de udare. Atât excesul, cât și lipsa apei provoacă uscarea funzelor.

Dracaena marginata bicolor este sensibilă la păduchii lânoși și țestoși. Pentru a evita contaminarea plantei, mențineși igiena fito-sanitară prin spălări lunare cu dușul pe frunzele plantei. În momentul apariției dăunătorului, acesta se va îndepărta cu o lavetă îmbibată într-o soluție de apă și alcool sanitar în proporții egale. Dacă este cazul, se va aplica și un insecticid specific.

 

Notă: La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.


Produse similare