Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe
vezi alt produs

Eucalipt la ghiveci (Eucalyptus - Eucalipt)

Varietati

caracteristici esentiale

arbust vesnic verdealunga insecteleplanta medicinala
83,90 RON   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
Adaugă la favorite

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

Descriere produs

Comanda Eucalipt la ghiveci si bucura-te de sanatate din plante de la tine de acasa! Eucalipt de vanzare la pret avantajos.

Eucaliptul (Eucalyptus) este un gen de plante din familia Myrtaceae, care se prezintă sub formă de arbori sau arbuști cu frunza verde tot timpul anului. Eucaliptul (arbust) provine din Australia, dar acum este popular în grădinile ornamentale europene. Frunzele au o culoare atrăgătoare albăstriu-arginie și o aroma plăcută, care ține musculițele și tânțarii la distanță.

Oferă aromă casei si grădinii tale și cumpără eucalipt online, iar prin serviciul nostru de livrare eucalipt la domiciliu, planta va ajunge la tine în cel mai scurt timp!

 

Îngrijire eucalipt:

Lumina și apa. Această plantă este iubitoare de soare. Pe perioada caldă a anului se poate ține afară, în plin soare. Dacă nu există posibilitatea de o ține în exterior, necesarul de lumină filtrată de la soare e de minim 6 ore pe zi.  Plantele de eucalipt sunt tolerante la secetă, dar substratul din ghivece se usucă mai repede decât în grădină. Asigurați-vă că solul este umezit complet prin udare până când apa începe să se scurgă prin orificiile de drenaj. Lăsați pământul să se usuce între udări. Pe perioada rece a anului reduceti cantitatea de apă. Eucaliptul nu necesită stropire pe frunze.

Plantele de eucalipt necesită un drenaj bun al solului. Această plantă tolerantă la secetă rezistă la uscăciune mai bine decât în cazul în care se află în sol umed. Un ghiveci cu orificii de drenaj în partea de jos este esențial pentru a permite evacuarea excesului de apă. Atunci când există prea mult sol în jurul rădăcinii, planta poate să rețină prea multă apă în jurul lor, acordați atenție astfel dimensiunii ghiveciului pentru ca acesta să nu fie prea mare.

Îngrășăminte, tăiere și transvazare. Plantele de eucalipt nu necesită multe îngrășăminte suplimentare atunci când cresc în grădină, dar atunci când sunt plantate în ghiveci primesc mai puțini nutrienți decât din solul din grădină. O dată pe săptămână, adăugați îngrășăminte lichide în apa plantelor. Faceți acest lucru de la începutul primăverii până la sfârșitul verii pentru a fertiliza planta de eucaliptFolosiți un îngrășământ cu conținut scăzut de azot, precum cel folosit pentru fetilizarea citricelor. 

Primăvara este perioada de toaletare, pentru a controla dimensiunea plantelor din ghivece, pentru a menține forma dorită și pentru a elimina ramurile uscate sau rupte. Transvazarea eucaliptului se realizează la fiecare doi sau trei ani, cu substrat nou sau în momentul în care ies rădăcinile prin găurile ghiveciului. 

 

Ce trebuie evitat:

 Amplasarea în locuri expuse la vânt. În cazul în care planta este expusă în zone cu vânt puternic există risc de cădere și va necesita o udare mai temeinică, cea ce poate dăuna plantei.

 Locurile întunecate sub alți copaci: Eucaliptul necesită soare complet. Plantele de eucalipt ținute la umbră își pierd vitalitatea după câteva săptămâni.

 Pentru a preveni căderea plantei dumneavoastră pe vreme de vânt, puteți încerca următoarele:

- mutați temporar Eucaliptul într-un loc mai protejat.

- puneți-vă ghiveciul în interiorul unui vas mare ornamental, greu.

- aplicați o mulțime de pietrii mari (mărimea oului de găină) deasupra solului pentru a îngreuna vasul (acest lucru reduce și pierderea de apă, deci udați mai rar).

 

Utilizare medicinală: proprietăți antibacteriene; calmant pentru dureri musculare și de artrită; antibacterian dentar; stimulent pentru sistemul imunitar; utilizat pentru tratarea de furuncule, a rănilor, răcelii și a tusei; desfundarea căilor nazale și tratarea congestiei bronșice (inflamație la nivelul căilor respiratorii și a traheei) și este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune remedii pentru răceli și tuse.              

 

Notă: Ghiveciul decorativ nu este inclus în preț.

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Informatii produs

Cod MAG-1354
Denumire Eucalyptus - Eucalipt
Tip Anuala
Necesar lumina abundenta
Aspect Arbore
Dimensiuni livrare Inaltime: 35.00 cm
Diametru: 14.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 150.00