Catre magazinul online

3 dintre cele mai rezistente plante de interior

24 Mai 2016
3 dintre cele mai rezistente plante de interior

Fiecare locuinţă devine mai prietenoasă, mai plină de energie şi vitalitate cu ajutorul plantelor. Pe lângă rolul lor estetic, foarte multe dintre florile de apartament contribuie semnificativ la îmbunătăţirea calităţii aerului, prin oxigenul emanat şi prin absorbţia numeroaselor substanţe nocive din locuinţele noastre.
Ne place să avem plante sănătoase şi atractive din punct de vedere estetic, însă acest lucru nu se întâmplă de fiecare dată. De ce? De cele mai multe ori, răspunsul stă în modul de îngrijire. Tocmai de aceea, vă prezentăm 3 dintre cele mai rezistente plante de interior şi condiţiile de întreţinere ale acestora, astfel încât să nu creeze bătăi de cap, ci să vă puteţi bucura de beneficiile lor.

 

Yucca

a cumpara yucca cu doua tulpini

Una dintre cele mai rezistente plante de interior este Yucca. Fiind o plantă originară din Mexic şi Guatemala, este mare iubitoare de lumină, dar nu şi de apă. Cele mai frecvente probleme apar din cauza modului de udare. Apa în exces poate duce la ptrezirea plantei, deci la pierderea ei.
Pentru a avea o Yucca sănătoasă, amplasaţi-o într-o cameră cu multă lumină, lipsa acesteia ducând la decolorarea frunzelor. În ceea ce priveşte udarea, planta se va uda doar când substratul este complet uscat. Vara este nevoie de o udare moderată (o dată pe săptămână), în timp ce iarna Yucca se va uda o singură dată pe lună. Udarea redusă trebuie corelată cu amplasarea într-o cameră mai răcoroasă. Niciodată, după udare, nu se va lăsa apa să băltească în farfuria ghiveciului, rădăcinile putând putrezi. Vara, planta se va pulveriza regulat cu apă pe frunze. Pentru un drenaj bun, substratul folosit pentru Yucca trebuie să fie un amestec de turbă, nisip şi pământ de frunze.
O creştere mai viguroasă este oferită de îngrăşământ. Cel mai indicat este îngrăşământul bogat în azot, aşadar substanţele fertilizante pentru plante decorative prin frunze sunt cea mai bună alegere.

 
Orhideea Phalaenopsis

15-orhidee_phalaenopsis_online

În ultimii ani a devenit una dintre cele mai iubite plante de interior decorativă prin flori. Orhideea Phalaenopsis este cu adevărat o plantă uşor de întreţinut dacă se respectă principiile de bază ale îngrijirii. Una dintre greşelile pe care le putem face este să plantăm orhideea în pâmânt pentru flori. Phalaenopsis este o plantă epifită (creşte pe trunchiurile arborilor), iar acesta este motivul pentru care rădăcinile se dezvoltă foarte bine într-un substrat format din scoarţă de copac.

Amplasaţi orhideea într-un loc cu multă lumină, dar ferit de razele puternice ale soarelui din timpul verii. Ideală este poziţionarea pe un pervaz orientat înspre est, unde soarele ajunge la primele ore ale dimineţii. Soarele dogoritor din timpul verii poate produce arsuri pe frunzele plantelor.

Udarea orhideei Phalaenopsis se face cu moderaţie, lăsând substratul să se usuce între udări. Modalităţile de udare sunt diverse, însă cele mai adecvate sunt scufundarea ghiveciului într-un vas cu apă, o dată pe săptămână, timp de cel puţin 30 de minute sau pulverizarea zilnică a substratului şi chiar a frunzelor. Important este ca udarea să se facă dimineaţa, pentru ca frunzele să se usuce până la venirea serii, evitând pericolul îmbolnăvirii plantei. În apa cu care se udă orhideea se poate adăuga o dată la două săptămâni şi fertilizant specific pentru orhidee. Iarna, fertilizarea se face doar lunar.

 

Dracaena marginata

a comanda dracaena 4

O plantă foarte rezistentă, pe care, cu minime îngrijiri, o puteţi avea ani în şir în locuinţa dumneavoastră. Puţin sensibilă faţă de mediu, Dracaena se adaptează foarte bine condiţiilor diverse. Se pretează foarte bine pentru încăperile mai puţin luminoase, pentru birouri sau chiar terase umbrite.
Pentru a avea un aspect sănătos, şi Dracaenei trebuie să i se asigure o îngrijire adecvată. Amplasarea plantei se poate face atât la lumină, dar ferită de soare direct, cât şi la umbră. În ceea ce priveşte modul de udare, Dracaena se va uda doar când pământul este uscat pe aproximativ 2-3 cm la suprafaţa ghiveciului. Apa în exces poate duce la apariţia dăunătorilor sau la putrezirea rădăcinilor. Dracenele sunt încântate de umiditatea atmosferică mai ridicată, aşa că nu evitaţi pulverizarea frunzelor, mai ales în sezonul cald. Acest lucru va duce la evitarea uscării vârfurilor frunzelor, fenomen destul de des întâlnit din cauza aerului uscat.

Plantele dumneavoastră pot fi cu adevărat spectaculoase, iar eforturile sunt minime, dacă respectaţi cerinţele fiecăreia. Dacă aţi hotărât că doriţi să aduceţi un plus de farmec locuinţei, puteţi comanda plante de interior online, livrate direct la domiciliu. E mai simplu decât credeţi să aduceţi în casa dumneavoastră frumuseţea plantelor!