Catre magazinul online

Cele mai importante plante care purifică aerul din locuințe

10 Ianuarie 2017
Cele mai importante plante care purifică aerul din locuințe

La sfârșitul anilor 80 cercetătorii NASA au efectuat un studiu pe baza căruia a fost demonstrat că există plante de interior care au capacitatea de a elimina substanțele nocive din încăperi.

Principalele substanțe toxice sunt: benzenul, formaldehida, tricloretilena, xilenul, toluenul și amoniacul. Adesea simțim prezența acestor compuși toxici prin simptome precum: amețeli, greață, dureri de cap, somnolență, tuse, iritații la nivelul gâtului și a nasului. Profitați astfel, atât de rolul decorativ al plantelor de interior, cât și de beneficiile acestora și bucureți-vă de ele în casă sau la birou. Folosind plante care purifică aerul sau care absorb radiațiile emise de aparatura electrocasnică vă veți proteja familia într-un mod simplu și natural.

1-palmier-areca-plante-purificatoare1. Palmierul Areca (Chrysalidocarpus lutescens) are capacitatea de a absorbi xilenul și toluenul din încăperi, iar o plantă de aproximatix 1,8 m are capacitatea de a produce prin transpirație 1 litru de apă în 24 de ore, fiind astfel o sursă naturală de umidificare a aerului.

2-phoenix-roeb-planta-purificatoare2. Curmalul pigmeu (Phoenix roebelinii) pe lână absorbția compușilor toxici din încăperi, asigură un decor tropical casei dumneavoastră.

 

3. Feriga Nephrolepis (Nephrolepis exaltata) este un adevărat filtru împotriva prafului și a radiațiilor.

3-feriga-planta-purificatoare

4. Iedera (Hedera helix) este o plantă ce viețuiește atât în aer liber, cât și în spații închise, fiind responsabilă de absorbția tuturor substanțelor toxice prezente în apartamente, dintre cele menționate mai sus.

4-iedera-reduce-rediatiile

5. Planta păianjen (Clorophytum comosum) are proprietatea de a elimina substanțe toxice precum formaldehida, xilenul și toluenul. Amplasată la birou, atrage radiațiile emise de computer.

5-planta-paianjen-reduce-radiatiile

6. Iedera diavolului (Epipremnum aureum) este o plată de interior cățărătoare, foarte ușor de întreținut, ce transformă gazele nocive din casă în oxigen. Amplasați-o în bucătărie, într-un loc luminat și vă veți bucura de un decor uimitor și aer curat.

6-epipremnum-planta-purificatoare

7. Crinul păcii (Spathiphyllum wallisii) este una dintre cele mai apreciate plante de interior, datorită faptului că este foarte ușor de întreținut, dar în special proprietăților sanogene pe care le deține. Această plantă are capacitatea de a elimina chiar și substanțele toxice provenite din fumul de țigară, dar și acetona, amoniacul, benzenul și xilenul. Pe lângă aceste proprietăți, are și rolul de „dezumidificator” în încăperile în care umiditatea atmosferică este prea ridicată. Spatifilum poate fi amplasată chiar și în dormitor.

a-cumpara-crinul-pacii

8. Floarea flamingo (Anthurium andraeanum) este o plantă de interior deosebit de decorativă, care pe lângă rolul de purificare a aerului, sporește capacitatea de concentrare, memorare și atenția dacă este amplasată în birou sau în imediata apropiere a persoanelor.

8-anthurium-floare-pentru-imbunatatirea-memoriei

9. Aglaonema (Aglaonema modestum) este o plantă cu capacități puternice de eliminare a substanțelor toxice, în special a benzenului și formaldehidei, însă seva plantei este toxică. Acordați-i atenție sporită dacă aveți copii sau animale în casă!

9-planta-purificatoare-aglaonema

10. Limba soacrei sau planta șarpe (Sansevieria trifasciata) elimină toluenul, xilenul și formaldehida. Este o plantă de interior extrem de rezistentă și decorativă, amplasată adesea în birouri.

10-planta-purificatoare-sansevieria

11. Dracenele (Dracaena marginata, Dracaena deremensis și Dracaena fragrans „Massangeana”) sunt plante de interior purificatoare, benefice pentru îndepărtarea substanțelor poluante. Fiind rezistente, pot fi amplasate în orice spațiu, chiar și recepții sau birouri.

11-dracaena-planta-care-reduce-poluarea

12. Ficusul (Ficus benjamina și Ficus elastica) cu toate căeste una dintre cele mai comune plante de apartament, rezistă bine în încăperile în care se fumează, reducând considerabil nivelul de formaldehidă din aer.

12-ficus-elastica-roz

13. Aloe (Aloe vera) este o plantă ușor de crescut, iubitoare de lumină puternică, responsabilă de absorbția substanțelor chimice din aerul locuinței precum formaldehidă și benzen, ce provin din folosirea detergenților și a vopselelor. Pe lângă aceste aspecte, aloe a fost declarată „planta imortalității”, deoarece este folosită în scop terapeutic de peste 6000 de ani.

13-aloe-vera-purificatoare-cumpara

14. Cactușii, deși sunt considerați de majoritatea oamenilor printre cele mai „neprietenoase” plante, prezintă o importanță deosebită pentru persoanele care își desfășoară munca la birou. Amplasați în apropierea monitorului, au capacitatea de a absorbi radiațiile emise de acesta.

14-cactus-absoarbe-radiatii-calculator

15. Orchideea Phalanopsis, apreciată îndeosebi pentru frumusețea și diversitatea florilor, are capacitatea de a atrage radiațiile emise de calculator, asemeni cactușilor, dar și de a absorbi substațe nocive precum xilenul, provenit din lacuri și vopsele. Deoarece este o plantă iubitoare de lumină, nu este recomandat să o poziționați definitiv pe biroul dumneavoastră.

15-orhidee_phalaenopsis_online

16. Crizantema, o bine-cunoscută plantă de grădină, are capacitatea de a elimina din aerul încăperilor o cantitate considerabilă de substanțe chimice precum benzenul, formaldehida, tricloretilena, xilenul, toluenul și amoniacul (de altfel, cele mai periculoase și mai des întâlnite substanțe din casă). Din acest motiv, este recomandat să profităm de prezența ei în sezonul de toamnă, sa aducem ghiveciul și în casele noastre alături de celelalte plante, pentru a ne transforma locuința într-o oază de oxigen.

16-crizantema

Dacă v-ați convins de importanța prezenței plantelor purificatoare în casa dumneavoastră, aveți posibilitatea să le comandați online de pe siteul nostru și beneficiați de livrarea lor la domiciliu în cel mai scurt timp!