Catre magazinul online

Până la ce temperatură rezistă trandafirul japonez

31 Decembrie 2022
Până la ce temperatură rezistă trandafirul japonez

Fiind extrem de apreciat pentru decorul încăperilor luminoase, sau pentru decorul teraselor în perioadele optime, te întrebi până la ce temperatură rezistă trandafirul japonez?

Hibiscus rosa-sinsensis cunoscut popular drept trandafir japonez sau trandafirul chinezesc este originar din Asia de Sud-Est, fiind floarea națională a Malaeziei. In mediul natural trandafirul japonez se întâlnește în diferite forme, cu aspect de copăcel, arbust sau erbaceu, poate fi plantă perenă sau anuală, în funcție de condițiile climatice locale.

În apartament se cultivă speciile arbust, cu aspect de tufă sau pe trunchi (trandafir japonez pe picior). Sunt decorative atât prin frunzele lucioase de un verde intens, cât mai ales prin florile exotice care se prezintă într-o varietate de culori.

trandafir_japonez1.jpg

Cum ingrijesti trandafirul japonez

Îngrijirea trandafirului japonez este facilă, prin respectarea câtorva condiții minime vei reuși să te bucuri de o plantă sănătoasă și frumoasă. Dacă știi până la ce temperatură rezistă trandafirul japonez iarna, îl vei feri de orice risc privind înghețul. Utilizat însă, ca plantă decorativă de interior, nu va trebui să îți faci griji pentru iernarea acestuia.

Udarea 

Trandafirul japonez se udă din abundență vara (zilnic sau la 2-3 zile, în funcție de cantitatea de lumină), iar frunzele trebuie pulverizate cu apă de două-trei ori pe săptămână. În timpul iernii udă-l doar o dată pe săptămână și stropește frunzele cu apă călduță.

Expunerea la lumină

Amplasează trandafirul japonez în plină lumină, dar ferește-l de razele directe soarelui care ar putea provoca arsuri. Lumina abundentă va favoriza înflorirea, respectiv în lipsa luminii planta va înflori deficitar. 

Temperatura 

Planta suportă bine temperaturi de până la 24 grade Celsius. Toamna și iarna poți expune trandafirul japonez în plină lumină și menține o temperatură de peste 10 grade Celsius, ferit de curenții de aer. 

Toaletarea

Hibiscusul de interior necesită puține tăiere în timpul sezonului de creștere, cu excepția cazului în care spațiul este redus. Poți tăia planta până la aproximativ jumătate la începutul primăverii, pentru a o menține într-o formă frumoasă și pentru a-i favoriza creșterea. Pot fi necesare tăieri mai frecvente și mai ușoare pe tot parcursul anului pentru hibiscusul care este cultivat permanent în interior. Plantele înfloresc pe lemn nou, așa că tăierea în orice moment al anului nu va opri complet înflorirea, doar o va întârzia.

Înmulțirea

Trandafirul japonez se înmulțește din butași semilemnoși, în lunile aprilie și august. Pentru a facilita emiterea rădăcinilor, poți folosi un stimulent de înrădăcinare.

Ingrijirea trandafirului japonez in anotimpul rece

Plantele pot fi cultivate și în containere, oferind un decor tropical pe o terasă sau în apropierea unei piscine. O plantă bine întreținută poate servi ca un specimen arătos, în timp ce grupurile de plante pot crea un ecran de protecție vizual.

Dacă optezi să cultivi trandafirul japonez pentru decorul exterior, trebuie să știi că planta are nevoie de protecție împotriva curenților reci de iarnă.

Îți recomandăm ca îngrijirea trandafirului japonez in sezonul rece să o efectuezi în interior, anume să introduci plantele într-o încăpere luminoasă, unde temperatura nu scade sub 10°C.

trandafir_japonez_pe_picior.jpg

Până la ce temperatură rezistă trandafirul japonez

Este important să îți amintești că hibiscusul este o plantă tropicală și necesită temperaturi calde pentru a supraviețui. Unele exemplare pot trăi în zonele de rezistență 9-12 a plantelor. Trandafirul japonez rezistă la temperaturi de peste 10°C. Teoretic, trandafirul japonez poate suferi deprecieri majore sau chiar poți pierde planta la temperaturi de 1°C, asta dacă menții planta neprotejată, o perioadă de câteva zile.

 

Dacă trandafirul japonez este una din florile tale preferate, o poți găsi pe site-ul nostru într-o varietate de dimensiuni și culori, iar noi ți-o trimitem cu livrare la domiciliu, oriunde în România.