Magnolia este apreciată în întreaga lume pentru florile sale extrem de deosebite, divers colorate, de la alb, roz și roșu, până la galben și violet. Magnolia este un arbore ornamental originar din Asia de Est şi Himalaya. Există aproximativ 210 specii care diferă ca și dimensiune, culoarea florilor şi tipul de habitat. Magnolia are frunze cu formă ovală de culoare verde închis, care sunt acoperite cu un strat de ceară. Îngrijirea magnoliei nu ridică probleme în rândul fascinaților de această plantă decorativă. Magnolia se îngrijește cu ușurință. În rândurile de mai jos veți găsi principalele aspecte de care să țineți cont la îngrijrea magnoliei.
Cum și când se plantează magnolia?
Plantarea magnoliei este facilă. Dacă îți dorești magnolia în grădină, trebuie să afli că o poți planta în orice perioadă a anului, dacă o achiziționezi cu rădăcina formată la ghiveci. În cazul plantelor cu rădăcină nudă, plantarea se face atât primăvara cât şi toamna. Este recomandat ca primăvara plantarea să se facă înainte de înmugurirea arborilor.
Flower Time îți oferă magnolii de diferite varietăți și dimensiuni, care îți vor produce flori încă din anul plantării.
Magnolia se plantează în zone însorite, ferită de razele directe ale soarelui din miezul zilei.
Evitaţi amplasarea magnoliilor în locaţii expuse la vânt deoarece vânturile puternice pot deteriora florile şi ramurile fragile.
Ce sol preferă magnolia?
Magnolia se dezvoltă cel mai bine pe soluri umede, bine drenate, uşor acide, bogate în materii organice sau îngrăşământ de frunze.
Magnolia se adaptează pe solurile argiloase sau nisipoase, dar cel mai slab se dezoltă pe solurile slab drenate. Magnoliile tolerează seceta moderat.
La baza gropii unde se va planta magnolia se va aşeza un strat de nisip sau pietriş pentru a evita stagnarea apei.
Unde amplasăm magnolia?
Magnoliile iubesc soarele însă pot fi amplasate şi în locuri cu umbrite. Plantele amplasate la umbră vor avea flori mai rare. Florile magnoliilor îşi pot schimba culoarea în funcţie de intensitatea soarelui.
Bolile şi dăunătorii magnoliei
Magnoliile sunt plante rezistente la boli şi dăunători.
Principalele boli care pot apărea la magnolii sunt: ofilirea şi cancerul european.
Ofilirea apare datorită îngheţului, iar părţile afectate trebuie tăiate.
Cancerul european nu este o boală fatală, dar lemnul afectat trebuie tăiat şi ars.
Principalii dăunători ai magnoliei sunt puricii şi gândacii japonezi. Există tratamente împotriva acestor dăunători și este important să le aplicați preventiv, primăvara.
Este recomandat să țineți cont de faptul că magnoliei nu i se aplică tăieri decât în cazul exemplarelor tinere, dacă se dorește corectarea formei coroanei, primăvara târziu, după înflorire.
Dacă te-am convins că magnolia se întreține cu ușurință, ai posibilitatea să o comanzi online de aici, cu livrare la domiciliu oriunde în România și te vei bucura de o grădină deosebită și de flori grațioase.