Catre magazinul online

Plante benefice pentru dormitor

16 Martie 2017
Plante benefice pentru dormitor

Cele mai importante plante care te vor ajuta să dormi mai bine

Insomniile sau somnul agitat nu sunt străine nimănui. Cu toţii avem nopţi sau perioade în care somnul nu pare că vrea să se lipească de noi. Cauzele pot fi diverse: de la stres şi consumarea cofeinei în exces până la vorbitul la telefon înainte de culcare.

La fel cum cauzele sunt multiple, şi soluţiile sunt diverse. Dacă te-ai confruntat cu insomnia, probail ai încercat să rezolvi această problemă cu diferite ceaiuri, aromaterapie sau chiar somnifere. Ai auzit însă de efectele anumitor plante asupra calităţii somnului?

Deşi de multe ori ne gândim la plantele de cameră doar ca la nişte elemente decorative, beneficiile lor asupra organismului sunt nenumărate. Îţi prezentăm patru dintre cele mai benefice plante de apartament în ceea ce priveşte influenţa lor asupra somnului.

 

Aloe vera

Cunoscută pentru multele calităţi pe care seva acestei plante le are, Aloe vera este şi una dintre plantele care purifică cel mai bine aerul. Are capacitatea de a anihila substanţele toxice din atmosferă şi de a îmbunătăţi calitatea somnului. De aceea o Aloe vera aşezată în dormitor te poate face să uiţi de nopţile nedormite.

Crinul păcii

O altă plantă recunoscută pentru calităţile sale este Spatyphillum, cunoscută popular drept Crinul păcii. Pe lângă aspectul său decorativ, această plantă îmbunătăţeşte foarte mult calitatea aerului. Este benefică mai ales în timpul iernii când multe locuinţe se confruntă cu aerul prea uscat. Crinul păcii creşte cu până la 5% umiditatea atmosferică, absoarbe sporii de mucegai din aer , fiind pe lista NASA a celor mai purificatoare plante.

Planta şarpe

Aşează în dormitor, Planta şarpe sau Limba soacrei îţi va oferi un somn profund. Ea absoarbe dioxidul de carbon din aer şi emite oxigen inclusiv în timpul nopţii. În plus, absoarbe cele mai frecvente substanţe toxice din casă, făcând somnul să fie mai odihnitor.

Lavanda

Proprietățile calmante ale lavandei sunt cunoscute încă din antichitate și au fost demonstrate de numeroși cercetători. Așezată în dormitor, uleiul volatil va induce o senzație de relaxare, înlăturând stresul și anxietatea. Deoarece este o plantă de grădină, nu va rezista o perioadă îndelungată în dormitor, însă după pierderea florilor sau când observăm că frunzele încep să se degradeze, este recomandat să o plantați într-o jardineră, afară și să o înlocuiți cu alta. Astfel, prin rotație, le veți readuce în dormitor și vă veți putea bucura de lavandă timp îndelungat.

Dacă vrei să scapi de insomnii sau de agitaţia din timpul somnului, cumpără cel puţin una dintre aceste flori de apartament benefice şi poţi fi sigur că aerul din dormitorul tău va fi mult mai curat, ceea ce duce la un somn mai odihnitor.

Photo credit https://www.decoriss.ro/