Catre magazinul online

Plantele de interior in anotimpul rece

24 Octombrie 2014
Plantele de interior in anotimpul rece

Pe timpul iernii, plantele trebuie îngrijite aparte, atât cele care sunt ținute în interiorul apartamentului, cât și cele care se bucură de aerul curat din grădină. Majoritatea plantelor intră în repaus vegetativ pe parcursul iernii, iar în acest timp își reface rezerva de substanțe nutritive, necesară apogeului din primăvară. Plantele se simt cel mai bine primăvara și vara, când lumina este din abundență și temperaturile sunt suportabile și ușor de adaptat la ele. Tocmai de aceea, pe timpul iernii este necesar să se urmărească anumiți parametri, cum ar fi lumina, temperatura, apa. Valorile acestora trebuie să fie cât mai apropiate de cele din mediul natural al plantelor.

          Plantele de interior se adaptează destul de ușor la condițiile oferite de căminul dumneavoastră. Pregătirea plantelor pentru sezonul rece începe prin curățarea de frunze căzute, uscate și bolnave, precum și tăierea tulpinilor lemnoase moarte.

          Căldura este ajustată la necesarul său, însă lumina limitată și aerul uscat nu este ceea ce își dorește pentru o dezvoltare armonioasă. Ele trebuie ajutate să se odihnească cu puțină apă și hrană, iar temperaturile sunt mai scăzute decât cele normale, dar să nu scadă mai jos de 14-15 grade Celsius. Pe timpul iernii, plantele trebuie amplasate în locul cel mai luminos din încăpere, dar niciodată în apropierea unui calorifer.

          Ghiveciul nu trebuie schimbat până în martie, când începe un nou ciclu de dezvoltare.

          Aplicarea de îngrășământ trebuie limitată la una sau două aplicări pe întreg anotimpul.

          Udarea ghivecelor din interior trebuie realizată limitat, în funcție de specificul fiecăreia. Plantele nu mai au nevoie de hidratare abundentă, ca în sezonul cald. De asemenea, temperatura apei trebuie menținută la valoarea din interiorul căminului, iar nivelul de calcar trebuie scăzut. Cea mai recomandată metodă de scoatere a calcarului din apă este fierberea și răcirea sa până la temperatura optimă.

          Încăperea trebuie aerisită zilnic, dar trebuie ales momentul în care temperatura de afară este mai ridicată, pentru a nu produce un șoc termic plantei.