Catre magazinul online

Plantele potrivite pentru reducerea umidității din apartament

21 Februarie 2018
Plantele potrivite pentru reducerea umidității din apartament

S-a constatat că 90% din timp îl petrecem în interior ceea ce înseamnă că pentru o viață sănătoasă, trebuie să menținem un nivel optim de umiditate. Un mediu umed este unul propice pentru bacterii și mucegaiuri, acestea provocând simptome precum: tuse, strănut, infecții respiratorii, amețeli. Mirosul de mucegai poate să ducă la indispoziție sau chiar la starea de depresie.

La sfârșitul anilor 1980 s-a realizat un studiu privind capacitatea plantelor de apartament de a furniza aer curat și de a menține nivelul optim de umiditate din aer. Unele plante pot elimina poluanții atmosferici și toxinele. În cazul în care mucegaiul și umiditatea aerului sunt o problemă în locuință, asigurați-vă că aveți una dintre aceste plante benefice:

Neprolephis exaltata (Feriga de cameră): prosperă foarte bine în mediile umede fiind un foarte bun umidificator natural. Are un frunziș bogat cu un aspect luxuriant oferind o atmosferă de liniște și relaxare.Nephrolepis exaltata- feriga de camera

Clorophytum comosum (Planta păianjen): dacă suferiți de dureri de cap, iritații ale ochilor, alergii la praf, mucegai sau alte iritații, Clorophytum comosum este ideal în dormitor deoarece va diminua aceste simptome în timp ce dormiți.

Chlorophytum comosum

Spathiphyllum wallisii (Crinul păcii) este o plantă de origine tropicală iubește căldura și mai ales umiditatea aerului. Aceste două condiții îi vor asigura dezvoltarea unui frunziș abundent și o înflorire îndelungată.

Spathiphyllum-wallisii-Peace-Lily1

Tillandsia cyanea este o plantă cu frunze înguste, de culoare verde închis, dispuse în rozetă. Tillandsia se hrănește prin frunze, absorbind umiditatea atmosferică pentru procesele fiziologice interne. Necesită o îngrijire minimă, și un spațiu restrâns. Funzele sunt înguste, de culoare verde închis, dispuse în rozetă.

                                                        Tillandsia

Chamaedorea elegans (Palmier pitic): alături de alte plante, acest palmier are capacitatea de a elimina compușii volatili fiind un excelent purificator natural. Este un palmier mic, elegant, cu frunze înguste, puternic divizate, lucioase, de culoare verde închis.Un mediu cu o atmosferă umedă va prelungi viața acestui palmier.

chamaedorea- plante care reduc umiditatea

Dacă vă confruntați cu umiditatea excesivă a aerului din locuință, vă recomandăm cu încredere aceste plante pe care le puteți comanda online de aici.