Catre magazinul online

Se poartă plantele suculente!

23 Iunie 2017
Se poartă plantele suculente!

Putem spune că plantele suculente au devenit foarte “la modă”. Un motiv pentru care aceste plante sunt în top este că, aşezate în ghivece, dar şi în aranjamente alături de alte plante arată uimitor.

Din punct de vedere tehnic suculentele sunt plante care stochează apa în frunze, pentru a supravieţui condiţiilor aride din diferite zone precum Africa sau deşertul Americii de Nord. Din fericire pentru noi, acest mecanism de adaptare, a dus la o varietete incredibilă de forme de plante.

Chiar dacă plantele suculente nu necesită prea multă îngrijire, există câteva cerinţe de care trebuie să ţii cont pentru ca plantele să aibă o creştere viguroasă.

suculente

Iată câteva sfaturi de îngrijire a plantelor suculente:

Necesar apă: udarea plantelor suculente în exces este principalul motiv pentru care plantele putrezesc. Plantele suculente trebuie udate abundent apoi pământul trebuie lăsat să se usuce complet între udări.

Tipul de sol: folosirea tipului corect de sol va ajuta foarte mult la creşterea plantei. Plantele suculente preferă solul uşor, bine drenat.

Necesar lumină: aceste plante provin dintr-o climă caldă şi iubesc mult lumina solară. Este recomandat ca plantele suculente să aibă parte de soare, cel puţin 6 ore pe zi.

Necesar fertilizare: aplicaţi un îngrăşământ specific o dată la două săptămâni din aprilie până în august.

Aranjament din plante suculente

Echeveria, aloe vera, peperomia, urechelniţa, sedum, sunt cele mai cunoscute plante suculente. Varietatea de culori, de la verde la roz şi violet ale frunzelor de Echeveria dau acestei plante un farmec şi o frumuseţe aparte. Aloe vera este planta care te va ajuta în tratarea diferitelor afecțiuni precum arsurile solare, tăieturilor, dar şi în îngrijirea tenului. Sempervivum tectorum sau urechelnita este de asemenea o plantă cu importante proprietăţi medicinale. Aşadar, pe lângă faptul că sunt foarte decorative, aceste plante vă vor aduce multe beneficii pentru menţinerea sănătăţii familiei.

Le poți avea la tine acasă la un click distanță, plasând o simplă comandă online de pe site-ul nostru.