Catre magazinul online

Semnificatia plantelor de apartament

22 Februarie 2017
Semnificatia plantelor de apartament

Cele mai potrivite plante de oferit cadou

Multă lume optează pentru buchetele de flori atunci când vrea să îşi exprime sentimentele şi să dăruiască un cadou simbolic. Deşi frumoase şi delicate, cunoaştem cât de efemere sunt florile tăiate. Există însă o alternativă! Aceleaşi semnificaţii pot fi transmise şi cu ajutorul plantelor la ghiveci. În funcţie de persoana căreia vrei să îi faci o bucurie şi de mesajul pe care vrei să i-l transmiţi, iată care sunt cele mai potrivite plante pe care le poţi alege atunci când vrei să faci un cadou durabil:

 1. Crassula, Arborele de jad sau planta banilor este o plantă suculentă rezistentă, cu frunze bogate ce simbolizează prietenia și norocul, iar de acestea cu toții avem nevoie, nu-i așa?

  Cassula ovata de vanzare

 2. Gardenia este o plantă cu flori albe intens parfumate, asociate cu mai multe semnificații precum puritatea, dragostea, rafinamentul, fiind cadoul ideal pentru un cuplu proaspăt căsătorit.

  Gardenia planta decor

 3. Simbolismul plantei Begonia este ceva mai interesant, deoarece nu are doar semnificații pozitive. O Begonia oferită în dar poate simboliza un avertisment cu privire la situații neplăcute din viitor, prudență pentru noi situații întâmpinate, gratitudine și mulțumiri pentru o favoare făcută de către cineva.

  flori de apartament begonia

 4. Aloe vera este o plantă cu simbolistică distinctivă, ce asociază longevitatea vieții cu nemurirea, dar și limita dintre viață și moarte. Aceste simboluri sunt strâns legate de proprietățile ei terapeutice extraordinare.

  planta aloe vera pret

 5. Sansevieria sau Planta șarpe simbolizează sănătatea și longevitatea. Vreme de câteva secole a fost crescută deoarece se credea că împărtășește aceleași virtuți ca și zeitățile taoiste. Aceste virtuți sunt: forța, frumusețea, prosperitatea, sănătatea, longevitatea, arta și inteligența.10-planta-purificatoare-sansevieria

 6. Bromeliaceele sunt plante cu flori exotice de o frumusețe înnebunitoare ce simbolizează protecția și puterea financiară. Florile sale durează luni de zile, iar după trecerea acestora, planta produce lăstari laterali care vor înlocui planta principală.

  Guzmania ostara

 7. Epipremnum simbolizează averea „nesecată și în plus, are frunze în formă de inimă, ceea ce îi oferă o notă de romantism. Planta crește repede și se potrivește perfect suspendată într-un ghiveci modern. 6-epipremnum-planta-purificatoare

 8. Gloxinia oferită în dar exprimă sentimente profunde, dragoste la prima vedere. Fiind un simbol al dragostei la prima vedere, se presupune că este bine să fie dăruită atunci când ochii celor doi se întâlnesc pentru prima dată.

  Gloxinia de vanzare

 1. Floarea Camelia exprimă sentimente din inimă, cu simbolistică strâns legată de culoarea florii, astfel camelia roz exprimă „Mi-e dor de tine!”, camelia roșie transmite sentimente puternice „Ești o flacără în inima mea!”, iar camelia albă complimentează „Ești adorabilă!”Camelia floare

 2. Semnificația florii de Hortensia sau Hydrangea suferă o dezbatere continuă asupra simbolisticii, astfel unii o asociază cu vanitatea sau lăudăroșenia (reflectate probabil de abundența florilor și a formei globuloase), iar alții o asociază cu sentimente sincere și profunde, de durată.a Cumpar hortensia de vanzare pret

Flower Time îți pune la dispoziție serviciul de livrare flori de apartament la domiciliu, oriunde în România, în cel mai scurt timp așa că nu ezita și comandă plante online, e foarte simplu!