Catre magazinul online

Stevia – un îndulcitor natural, non-caloric

06 Mai 2019
Stevia – un îndulcitor natural, non-caloric

Stevia rebaudiana este o plantă perenă ce poate atinge la maturitate înălțimea de 80 cm. Diferite specii de Stevia conțin potențiali compuși îndulcitori, însă Stevia rebaudiana este cea mai dulce dintre toate.

Întreținerea Steviei este facilă, poate fi cultivată ca și orice altă cultură vegetală sau chiar și în grădina de bucătărie. Se pretează foarte bine unui sol bine drenat, fără exces de umiditate. Planta necesită ciupirea periodică a lăstarilor din vârf pentru a facilita îndesirea tufei.

Oamenii din Japonia folosesc Stevia ca îndulcitor în produse cum ar fi preparatele pe bază de fructe de mare, băuturi răcoritoare și bomboane. Această plantă a fost utilizată în mai multe zone ale lumii, precum Brazilia și Paraguay, deoacece are capacitatea de a ține sub control în mod natural diabetul zaharat. Stevia a fost, de asemenea, folosită pentru a ajuta la scăderea greutății în cazul persoanele obeze.

Stevia este folosită în multe părți ale lumii ca îndulcitor non-caloric. Împreună cu gustul dulce, se poate simți și un gust ușor amar.

Dulceața steviozidei, principala componentă dulce din specia Stevia, a fost detectată într-o concentrație scăzută, de 24 mg / ml.

Utilizările steviei:

  • Stevia este un îndulcitor sigur pentru diabetici, deoarece nu afectează nivelul de zahăr din sânge.
  • Stevia nu are efecte secundare neurologice sau renale ca și ceilalți îndulcitori.
  • Stevia posedă proprietăți anti-fungice și anti-bacteriene în plus față de celelalte utilizări versatile. Poate fi folosit în siguranță în medicamente pe bază de plante, tonice pentru pacienții cu diabet zaharat și, de asemenea, în produsele de uz zilnic, cum ar fi pastele de dinți.
  • Un ceai din frunze de Stevia oferă o ușurare excelentă pentru un stomac deranjat.
  • În concluzie, Stevia este o plantă care este utilizată extensiv în diferite zone ale lumii ca înlocuitor de zahăr non-caloric.

Cercetările efectuate în rândul oamenilor și al animalelor arată că siguranța acestei plante nu este încă complet determinată. În mod specific, utilizarea ușoară până la moderată ca supliment alimentar ar trebui să fie sigură, dar utilizarea crescută pentru alte efecte farmacologice nu pot fi justificate.

Dacă dorești să ai această planta Stevia – îndulcitor natural la tine acasă, o poți comanda online de pe site-ul nostru, cu livrare la domiciliu în cel mai scurt timp.

Etichete: