Catre magazinul online

Suporturile din lemn masiv pentru plante – idei pentru a-ți pune plantele în valoare într-un decor modern

20 Mai 2021
Suporturile din lemn masiv pentru plante – idei pentru a-ți pune plantele în valoare într-un decor modern

Tendințele de amenajare a locuițelor în zilele noastre reflectă tot mai mult importanța de a avea natura aproape. Modalități de a integra natura în casele noastre pot fi multiple, însă toate fac referire la un singur lucru: resurse naturale și produse realizate din resurse naturale.

Pe lângă plante, suporturile pentru plante sunt indispensabile într-o locuință, atât din punct de vedere decorativ cât și practic. Suporturile pentru ghivece D E C O R I S S aduc natura aproape de voi prin intermediul lemnului masiv. Prezența lemnului are o mulțime de beneficii asupra noastră, atât din punct de vedere fizic, cât și mental completând beneficiile lemnului prin adăugarea plantelor, fapt care intensifică și mai mult efectul decorului natural și bucuria care se resimte.

În portofoliul de produse D E C O R I S S regăsiți 6 variante de suporturi pentru plante, realizate exclusiv din lemn masiv, pe care le puteți integra în spațiile interioare din casele voastre, alături de plantele preferate.

 1. Suport supraetajat pentru plante, cu așezare pe colț

b1 DECORISS Project II-062

Suportul pentru plante cu unghiul de 90 de grade, conceput special pentru fi așezat pe colț, e pur și simplu o bucurie vizuală. Combinația dintre culoarea albă pe structură și desenul natural al lemnului oferă un decor pe cât de simplu, pe atât de special. Suportul este potrivit pentru orice colț al casei, fie că e vorba de living, dormitor, bucătărie sau chiar holul de intrare în casă. Accesorizat cu plante decorative doar prin frunze sau cu plante care au și flori, precum în imaginea de mai sus, va oferi viață și multă creativitate în orice loc va fi așezat. În situația prezentatăma sus, am amplasat pe polița superioară o plantă suculentă curgătoare (Senecio rowleyanus), mai jos o Pachira aquatica, plata responsabilă de bunăstarea casei, apoi două plante cu flori colorate, Euphorbia milii și trandafirul japonez (Hibiscus rosa-sinensi), plantre cu întreținere facilă.

2. Set suporturi pentru flori, de tip stâlpi

b2 DECORISS Project II-125

O altă variantă creativă este setul de suporturi pentru plante, de tip stâlpi, care au fiecare dimensiuni diferite și astfel oferă un decor jucăuș. Decupajul acestor suporturi aduce acel ceva diferit în orice stil de design interior sunt integrate. Se potrivește perfect atât cu plante doar cu frunze, cât și cu cele care au și flori. Locul ideal pentru aceste suporturi este în living, însă cu siguranță poate fi integrat și în alte locuri ale casei, în funcție de preferințe. Și de această dată am optat pentru plante cu întreținere facilă, de origine exotică: palmierul Cycas, Pachira aquatica și trandafirul japonez ce completează decorul în note de galben.

3. Suport supraetajat pentru plante

b3 DSC_0122

Asemenea unei băncuțe special concepută pentru plante, suportul supraetajat este piesa de mobilier pe care se pot așeza până la 5-6 plante, în funcție de dimensiunea acestora și a ghivecelor. Suportul este un obiect decorativ cu dimensiuni relativ mici, care poate fi integrat oriunde, în spații interioare. Combinația dintre nuanța închisă a lemnului și verdele crud al plantelor oferă un decor deosebit și plin de culoare. Aloe vera, Vriesea splendens, Euphorbia și sempervivum sunt plantele care dau viață acestui suport supraetajat.

4. Suport pentru flori, de tip ramă

b4 DECORISS Project II-086

Cel mai minimalist și artistic suport din portofoliul nostru este și rămâne suportul de tip ramă pentru plante. Poate fi accesorizat cu până la 3 ghivece cu plante, în funcție de dimensiunea lor. Locul ideal pentru acest suport este în living sau, de ce nu, în dormitor. Decorul pe care îl oferă are puțin din arta tablourilor pictate și aduce bucurie în orice casă prin naturalețea și viața lemnului. Decorat cu plante delicate precum Strelitzia reginae (pasărea paradisului), Oxalis triangularis (trifoi nobil) pe lângă Pachira aquatica acest suport oferă negreșit creativitate prin simplitatea și eleganța sa.

5. Suport cu polițe suspendate pentru plante

b5 DECORISS Project II-045

Datorită esenței de lemn din care este realizat suportul pentru plante cu polițe suspendate, respectiv stejarul-rege, acesta oferă un decor impunător, puternic și rezistent. Frumusețea suportului este dată atât de esența de lemn din care este realizat, cât și de forma sa creativă, cu polițele suspendate. Este o piesă de mobilier decorativ căruia îi stă bine oriunde în spații interioare, fie că e vorba de living, dormitor, bucătărie sau chiar holul de intrare în locuință. Accesorizat cu un superb bonsai, precum cel din fotografie, ce poate fi regăsit în categoria Bonsai decorul va fi deosebit.

6. Suport decupat pentru plante, cu polite rotunde

b6 DECORISS Project II-066

Cu o formă elegantă și minimalistă, acest suport pentru plante este ideal pentru spații mici, dar care se doresc a fi elegante și accesorizate cu resurse naturale și prețioase, precum lemnul masiv. Este singurul suport pentru plante din portofoliul nostru care are în componența sa două esențe de lemn masiv: stejar și fag. Semicercul care protejează polița de jos este realizată din lemn masiv de fag. Eleganța acestui suport pentru plante este oferită atât de cele două esențe de lemn folosite la realizarea lui, cât și de decupajul unuia dintre cele patru picioare de sprijin. Poate fi accesorizat atăt cu plante curgătoare cât și de tip tufă sau chiar bonsai, în funcțe de preferințele dumneavoastră.

În căutarea de răspunsuri la întrebarea despre cum să ne amenajam casa pentru a ne simți bine, suporturile pentru plante sunt una dintre soluțiile pe care le putem adopta. Integrarea naturii în casele noastre este și va rămâne, cu siguranță, o decizie înțeleaptă!

Pentru a vă pune în valoare și mai mult plantele favorite, vă invităm să descoperiți suporturile de plante din portofoliul D E C O R I S S.