Catre magazinul online

Top 3 plante potrivite în amenajările Feng Shui

23 August 2016
Top 3 plante potrivite în amenajările Feng Shui

Feng Shui a apărut iniţial în China, având rolul de a găsi cele mai potrivite spaţii pentru construirea caselor sau a satelor. Din acel punct, principiile Feng-Shui au evoluat mult, azi fiind, după cum se ştie, arta organizării spaţiului astfel încât toate obiectele ce ne înconjoară să fie într-o armonie perfectă şi să emane energie pozitivă.

Fiecare lucru din mediul în care trăim posedă energie vitală, denumită „Chi”. Dacă obiectele deţin energie, cu siguranţă şi energia emanată de plante trebuie luată în considerare când dorim să ne decorăm locuinţa, ele fiind elementele ce ne leagă de lumea naturală. Aproape toată lumea posedă cel puţin o plantă, însă câtă lume se gândeşte dacă acea plantă îi face bine sau dacă este poziţionată în locul corect?

O regulă generală spune că plantele cu frunze rotunjire, lucioase şi de un verde intens sunt cele mai potrivite din punct de vedere al energiei emanate, în timp ce plantele cu frunze ascuţite sau cu ţepi trebuie evitate. Pot fi folosite însă şi acestea (cactuşii, de exemplu) pentru a fi aşezate langă obiectele electronice, aceştia absorbind radiaţiile. Urmând regulile impuse de Feng Shui, energia vitală (chi) va circula astfel încât să creeze armonie şi abundenţă. În acest sens, vă prezentăm plantele cu cea mai bună energie şi efectele pe care acestea le au asupra căminului dumneavoastră.

 

Bambusul norocos

 

bambus norocos

 

 

Deşi denumirea de „bambus” este improprie, specia fiind, de fapt, Dracaena sanderiana, ea a devenit extrem de cunoascută tocmai datorită proprietăţilor sale recunoscute de către specialiştii în Feng Shui. Se folosesc ramuri lemnificate, singulare sau grupate în aranjamente, aşezate în vase transparente. Schimbarea periodica a apei este esenţială în păstrarea stării de armonie pe care bambusul norocos o conferă. Bambusul norocos este considerat planta ce echilibrează toate  elementele (apă, foc, metal, pământ, lemn), așadar prezența ei în casele noastre e esențială. 

Bambusul norocos se recomandă a fi poziţionat la intrarea în locuinţă, într-o zonă extrem de vizibilă, astfel încât să atragă privirea în momentul intrării în casă.

 

Ficus elastica

Ficus elastica feng shui

Frunzele mari, cerate şi cărnoase sunt cele căutate în Feng Shui. De aceea, ficusul este una dintre cele mai potrivite plante când vine vorba despre energie pozitivă, fiind planta respunsabilă cu sănătatea, abundenţa şi norocul. Pe lângă energia degajată, ficusul are capacitatea de a absorbi o serie de substanţe poluante, cum sunt benzenul, amoniacul sau formaldehida, purificând astfel aerul din încăpere.

Arborele de jad

Planta banilor feng shui

Crassula ovata, Arborele de jad sau Planta banilor, aşa cum îi spune şi una dintre denumirile populare, este planta responsabilă cu prosperitatea. Se recomandă amplasarea ei în birouri, aproape de intrare, teoria Feng Shui susţinând că va atrage mai multe venituri. Este potrivită atât la locul de muncă, cât şi acasă, fiind extrem de uşor de întreţinut. Se spune că frunzele plantei trebuie asemuite cu bancnotele. Cu cât acestea vor fi mai multe şi mai sănătoase, cu atât vor spori veniturile.

Pe lângă aceste plante, mai sunt şi altele considerate a fi extrem de benefice în locuinţa fiecăruia. Printre acestea se numără Dieffenbachia, Epipremnum, Philodendron sau feriga Nephrolepis. Le găsiți pe toate în categoria noastră de plante Feng Shui și le puteți comanda online. Armonia din casa noastră este esenţială, aşa că atenţie la plantele pe care le alegem şi la locul unde le poziţionăm. Energiile Yin și Yang trebuie să se completeze. Nu există plante rele, dar există locuri nepotrivite în care le putem amplasa, distrugând astfel energia pozitivă.