Catre magazinul online

Top 7 cele mai frumoase flori de cameră. Îți vor colora orice încăpere

25 Octombrie 2022
Top 7 cele mai frumoase flori de cameră. Îți vor colora orice încăpere

Cele mai frumoase de cameră au origini tropicale, astfel pot aduce locuinței culoare și un aer exotic în orice anotimp. În timp ce unele flori de cameră sunt bine cunoscute pentru florile lor uimitoare, altele sunt iubite pentru frunzele lor mari, variegate ori cu modele neobișnuite.

De ce e bine să ai flori în cameră

Florile sunt extrem de frumoase. Ele pot fi un cadou perfect pentru o persoana specială și, indiferent de locul în care acestea vor fi așezate, pe lângă „pata de culoare” pe care o creează, florile de cameră au câteva beneficii extrem de importante.

1. Florile purifică aerul din cameră

Este demonstrat științific că plantele dintr-o încăpere contribuie la un aer mai curat datorită capacității lor de a filtra compușii toxici. Spahyphyllum (Crinul păcii), Anthurium (Floarea Flamingo) și palmierul Areca sunt doar o parte din plantle care pot ajuta la eliminarea toxinelor dăunătoare din aer.

2. Oferă o stare de bine generală

Oamenii aleg adesea florile pentru parfumul lor. Plantele cu flori parfumate precum iasomia de Madagascar, Gardenia, Lavanda sau Arborele de vanilie ajută la îmbunătățirea stării de spirit și la menținerea unei atmosfere relaxante datorită puterilor lor aromaterapeutice. Un studiu realizat la Universitatea din Harvard în 2006 a demonstrat că participanții care și-au decorat locuințele cu plante și au stat în preajuma acestora zi de zi au experimentat o creștere vizibilă a dispoziției lor, precum și o mai bună capacitate de empatie față de alți oameni!

3. Contribuie la sporirea capacității de concentrare

În anul 2010, la Universtatea Tehnologiei din Sydney a avut loc un studiu ce a demonstrat o scadere semnificativa a stresului la locul de muncă în ceea ec privește angajații. În urma amenajării spațiului de lucru cu plante s-a constatat o diminuare semnificative a stării de oboseală și anxietate.

Topul celor mai frumoase flori de cameră

Fiecare floare este frumoasă în felul ei. Aceasta îți poate transforma orice loc dintr-o încăpere, într-o oază de culoare. Iată care sunt, în opinia specialiștilor flowertime.ro, cele mai frumoase flori de cameră:

1. Anthurium clarinervum

cele_mai_frumoase_flori_de_camera_anthurium_clarinervium_.jpg

O plantă cu frunze unice, sub formă de inimă și nervațiuni albe, proeminente, Anthurium clarinervum se găsește în topul celor mai frumoase flori de cameră. Se  regăsește printre plantele colecționarilor de flori și se întreține fără mari pretenții.

 

2. Trifoiul norocos

cele_mai_frumoase_flori_de_camera_oxalis_triangularis_trifoi_norocos.jpg

Dacă îți place culoarea violet, atunci trifoiul norocos (Oxalis triangularis) este pentru tine. Cu frunzele sale delicate, această floare de cameră este adesea confundată cu un trifoiul datorită formei frunzelor sale. Culoarea frunzelor nu este singurul lucru care face ca trifoiul fals să iasă în evidență printre toate plantele de apartament; este fotofil, adică frunzele se deschid în timpul zilei pentru a capta lumina solară și apoi se închid noaptea.

 

3. Calathea crocata

cele_mai_frumoase_flori_de_camera_calathea_crocata.jpg

Într-un living obișnuit, Calathea crocata aduce note exotice și contrastante. Florile prezintă o perioadă lungă de decor. După înflorile, rozeta de frunze evazate va contribui la un decor tropical, cu minime cerințe de întreținere.

 

4. Floarea flamingo

cele_mai_frumoase_flori_de_camera_anthurium_floarea_flamingo.jpg

O floare de cameră tropicală populară, Anthurium este disponibilă în numeroase varietăți care produc flori impunătoare, viu colorate. Aceste plante se adaptează atât la lumina scăzută  cât și la umiditatea neregulată din majoritatea caselor și pot înflori aproape constant.

 

5. Iasomia de Madagascar

cele_mai_frumoase_flori_de_camera_iasomia_de_madagascar_cu_ghiveci_ceramic.jpg

Pentru cei ce preferă odorizantele naturale, Stephanotis este o alegere potrivită. Florile sale prezintă un parfum puternic, inconfundabil. Păstrează-o într-un loc luminos, ferit de curenții de aer și te vei bucura de flori timp îndelungat.

 

6. Gloxinia

gloxinia_flori_de_camera.jpg

Cu florile sale pufoase, frunzele mari și catifelate, Gloxina oferă contrast și textură. Florile pot prezenta multe nuanțe vibrante. Gloxinia necesită lumină moderată și udări regulate, atunci când solul este uscat.

 

7. Gardenia

gardenia_jasminoides_flori_de_apartament.jpg

Gardenia înflorește de primăvara până toamna și decorează prin frunzele mari, lucioase, de culoare verde închis și florile parfumate alb-crem. Are nevoie de umiditate ridicată și multă lumină solară, așa că se dezvoltă cel mai bine într-o încăpere răcoroasă, ferită de curenții de aer.

 

Cum să păstrezi florile de cameră pentru mai mult timp

 

Majoritatea florilor de cameră le place lumina indirectă (nu lumina directă a soarelui), care se găsește de regulă la ferestrele orientate spre est sau spre sud. Câteva becuri de creștere, pentru iluminare suplimentară la nevoie for face ca plantele să se dezvolte extraordinar în locuința ta. 

De regulă, florle de cameră preferă ca pământul să se usuce puțin între udări, așa că verifică substratul cu degetul și vezi dacă se simte încă umed. Este indicat să revii cu o nouă udare doar când solul este uscat. În acest fel rădăcinile reușesc să respire și eviți putrezirea lor.

Există numeroase specii de flori de cameră care necesită condiții de întreținere reduse, doar cu asigurarea condițiilor minime vor crea un decor colorat în casa ta, contribuind la o atmosferă relaxantă și o stare generală de bine.