Catre magazinul online

TOP 7 Plante de interior care te vor ajuta să dormi mai bine

25 Ianuarie 2022
TOP 7 Plante de interior care te vor ajuta să dormi mai bine

Plante pentru dormitor

 

Dacă ai încercat toate trucurile posibile pentru a reuși să ai un somn odihnitor, dar totuși te trezești sau te răsucești în fiecare noapte de nenumărate ori, poate că dormitorul tău este problema. O plantă poate fi un lucru despre care poate nici măcar nu știai că ți-ar putea lipsi din dormitor.

Există mai multe plante de interior care te pot ajuta să adormi mai repede. Plantele de apartament nu numai că îmbunătățesc aspectul general al unui spațiu, dar studiile au arătat că ele pot, de asemenea, să-ți stimuleze starea de spirit, să-ți îmbunătățească creativitatea, să-ți reducă nivelul de stres, să-ți mărească productivitatea, să-ți aducă liniște, să mențină nivelul de umiditate interioară, să producă oxigen și în mod natural filtrează poluanții din aer.

Anumite plante se pretează mai bine pentru dormitor decât altele – proprietățile lor de purificare a aerului și întreținerea ușoară le fac câștigătoare pentru a te ajuta să obții rapid timp de odihnă de calitate.

Iată așadar care sunt plantele recomandate ca să le ai în dormitor pentru a beneficia de un somn cât mai bun.

 

1. Speciile din genul Sansevieria – Limba soacrei, planta șarpe (Sansevieria trifasciata, Sansevieria cylindrica)sansevierii

Acestea necesită întreținere redusă, dar un alt beneficiu uriaș este locul lor pe lista NASA printre cele mai eficiente plante în purificare a aerului. S-a demonstrat că plantele Sansevieria filtrează benzenul, formaldehida, tricloretilena, xilenul și toluenul. Sunt de asemenea, printre puținele plante de apartament care transformă dioxidul de carbon în oxigen pe timp de noapte; ceea ce majoritatea plantelor de apartament fac doar în timpul zilei. Această creștere a calității aerului va duce la un somn mai bun, mai ales dacă ești predispus la alergii.

 

2. Aglaonemaaglaonema

Această plantă emite niveluri ridicate de oxigen și elimină substanțele chimice precum formaldehida și benzenul din aer. În plus, este foarte ușor de cultivat, deoarece îi plac spațiile interioare cu lumină solară scăzută sau iluminare fluorescentă. Nu are nevoie de prea multă apă.

 

3. Iedera de interior

Dacă ești predispus la alergii sezoniere cu manifestări pe timp de noapte, o plantă de iederă englezească te poate ajuta. Cercetările au demonstrat că iedera de interior are capacitatea de a reduce mucegaiul și alergenii din aer, făcând aerul mai curat și atenuând simptomele astmului. Asigură-te că nu este la în zona animalelor de companie și a copiilor, deoarece poate fi ușor toxică atunci când este ingerată.

 

4. Iedera diavolului (Epipremnum aureum)epipr

Epipremnum este un alt purificator de aer grozav, fiind extrem de ușor de întreținut. Nu necesită prea multă lumină find și frumos. Poate fi amplasat într-o jardinieră suspendată sau îl poți ghida să crească pe un spalier sau un stâlp.

 

5. Filodendronun (Philodendron scandens)

Această plantă este de semenea ușor de întreținut, prezintă frunze verzi în culori vibrante, în formă de inimă.  Philodendron scandens este deosebit de eficientă în absorbția formaldehidei din aerul interioarelor. Aerul uscat din interior poate fi contaminat cu o serie de microorganisme și alergeni care pot da o serie de afecțiuni, inclusiv probleme respiratorii, dureri de gât, răceli și chiar erupții ale pielii. Plantele de interior ajută la menținerea și, în unele cazuri, la creșterea nivelului de umiditate prin emiterea de vapori de apă în timpul transpirației. Filodendronul este una din aceste plante, oferind un decor tropical.

 

6. Crinul păcii (Spathiphyllum wallissii)spath

Nu numai că un crin al păcii s-ar potrivi perfect cu orice stil de decor din dormitor, dar te poate ajuta să obții un somn mai liniștit, eliminând poluanții precum formaldehida și benzenul. Planta necesită întreținere redusă și crește cel mai bine în lumina indirectă a soarelui. La fel ca iedera englezească, poate fi toxică dacă este consumată, așa că asigură-te că o ții departe de animale sau de copiii mici.

 

7. Planta păianjen (Clorophytum comosum)cloro

Aceasta este planta care filtrează aerul, oferind un somn odihnitor și în același timp produce o mulțime de plantule sau „pui” care pot fi separate de planta mamă și dăruite prietenilor sau stocate pentru purificarea suplimentară a aerului din alte încăperi.