Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe
vezi alt produs

Ficus elastica Tineke (Ficus elastica H 80 cm)

Detalii despre pretul transportului

contact@flowertime.ro 0756-015.150 Deoarece acest produs are un volum/greutate mare, preţul transportului poate să difere în funcţie de localitatea de livrare. Veţi fi contactact de un reprezentant Flower Time pentru a vă comunica preţul livrării.

caracteristici esentiale

Absoarbe substanțele nocive din încăpereFrunze roz, lucioaseAspect elegant
249,90 RON   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
Adaugă la favorite

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

Descriere produs

Comanda Ficus elastica Tineke si fa-i un cadou deosebit. Alege un Ficus elastica Tineke iar prin serviciul nostru de livrare plante de interior la domiciliu, Ficusul va ajunge la tine în cel mai scurt timp!

Originar din zonele tropicale ale continentelor Africa, Asia și Australia, genul Ficus cuprinde numeroase specii de tip arbust, arbore sau cățărătoare. Se adaptează diferitelor medii și se pot cultiva cu succes în apartament. Acordați atenție sevei din frunze și tulpini, fiind că este toxică!

 

Îngrijire Ficus elastica Tineke

Necesar apă: Ficus elastica Tineke cu frunze roz se udă săptămânal în perioada aprilie-septembrie și la 10-15 zile toamna și iarna. Cantitatea de apă administrată trebuie să fie direct proporțională cu volumul de pământ din vas, iar între două udări pământul trebuie să se usuce în profunzime. Se evită îmbibarea pământului până la saturație, deoarece rădăcinile sunt sensibile la excesul de apă. Pulverizați frunzele la 1-2 zile cu apă stătută. Calcarul din apă provoacă pete albicioase, murdare pe frunzele ficusului.

Necesar fertilizare: În perioada de creștere (aprilie-septembrie) administrați un îngrășământ pentru plante decorative prin frunze la 2 săptămâni. În rest. Ficus elastica Tineke se fertilizează lunar.

Necesar lumină: Ficus elastica varietatea cu frunze roz, preferă să fie amplasat în spații luminoase, însă ferit de razele directe ale soarelui care îi pot provoca arsuri pe frunze.

Tăierea și transplantarea: Tăierea la Ficus elastica se recomandă a se face atunci când dimensiunile sale sunt prea mari pentru spațiul disponibil sau pentru a-i reda forma tulpinii. Ficusul se regenerează din zona în care s-a tăiat. Transplantarea Ficusului elastica poate fi făcută anual sau la 2 ani, în funcție de ritmul său de creștere.

Înmulțire: Ficus elastica se înmulțește prin butași de tulpină și prin marcotaj aerian în perioada aprilie-septembrie.

Boli și dăunători: Ficus elastica este sensibil la excesul de apă asociat cu temperaturi scăzute, care îi provoacă brunificarea și căderea frunzelor. Dăunătorii ficusului sunt paianjenii roșii și păduchii lânoși și țestoși. Pentru prevenirea lor mențineți igiena plantei, curățaț-o periodic pe ambele fețe ale frunzei cu o lavetă îmbibată în alcool sanitar, iar în cazul unui atac puternic efectuați tratamente fito-sanitare cu un acaricid/ insecticid specific.

 

Notă: Ghiveciul decorativ nu este inclus în preț.

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Informatii produs

Cod 1000000063332
Denumire Ficus elastica H 80 cm
Tip Perena
Necesar lumina abundenta
Necesar apa Udare moderată
Aspect Arbore
Temperatura livrare °C 10
Dimensiuni livrare Inaltime: 90.00 cm
Diametru: 27.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 200 - 210