Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe
vezi alt produs

Ficus mixt H 30 cm (F. elastica si F. benjamina)

Varietati

caracteristici esentiale

foliaj deosebitplante rezistentedecor relaxant
29,90 RON   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
Adaugă la favorite

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

Descriere produs

Comanda un ficus elastica sau benjamina, o planta de interior rezistenta, potrivita pentru birouri sau locuinte, se adapteaza perfect in incaperi luminoase sau semi-umbrite! Pe siteul nostru gasesti Ficus de vanzare la pret special alaturi de multe alte plante de interior benefice!

 

Originar din zonele tropicale ale continentelor Africa, Asia și Australia, genul Ficus cuprinde numeroase specii de tip arbust, arbore sau cățărătoare. Se adaptează diferitelor medii și se pot cultiva cu succes în apartament. Acordați atenție sevei din frunze și tulpini, fiind că este toxică!

 

Îngrijire Ficus 

Necesar apă: Ficusul se udă săptămânal în perioada aprilie-septembrie și la 10-15 zile toamna și iarna. Cantitatea de apă administrată trebuie să fie direct proporțională cu volumul de pământ din vas, iar între două udări pământul trebuie să se usuce în profunzime. Se evită îmbibarea pământului până la saturație, deoarece rădăcinile sunt sensibile la excesul de apă. Pulverizați frunzele la 1-2 zile cu apă stătută. Calcarul din apă provoacă pete albicioase, murdare pe frunzele ficusului.

Necesar fertilizare: În perioada de creștere (aprilie-septembrie) administrați un îngrășământ pentru plante decorative prin frunze la 2 săptămâni. În rest se fertilizează lunar.

Necesar lumină: Ficusul preferă să fie amplasat în spații luminoase, însă ferit de razele directe ale soarelui care îi pot provoca arsuri pe frunze.

Tăierea și transplantarea: Tăierea la Ficus se recomandă a se face atunci când dimensiunile sale sunt prea mari pentru spațiul disponibil sau pentru a-i reda forma tulpinii. Ficusul se regenerează din zona în care s-a tăiat. Transplantarea Ficusului elastica poate fi făcută anual sau la 2 ani, în funcție de ritmul său de creștere.

Înmulțire: Ficusul se înmulțește prin butași de tulpină și prin marcotaj aerian în perioada aprilie-septembrie.

Boli și dăunători: Ficusul este sensibil la excesul de apă asociat cu temperaturi scăzute, care îi provoacă brunificarea și căderea frunzelor. Dăunătorii ficusului sunt paianjenii roșii și păduchii lânoși și țestoși. Pentru prevenirea lor mențineți igiena plantei, curățaț-o periodic pe ambele fețe ale frunzei cu o lavetă îmbibată în alcool sanitar, iar în cazul unui atac puternic efectuați tratamente fito-sanitare cu un acaricid/ insecticid specific.

 

Notă: Prețul afișat este per bucată.

Ghiveciul decorativ nu este inclus în preț.

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Informatii produs

Cod MAG-949
Denumire F. elastica si F. benjamina
Tip Perena
Necesar lumina abundenta
Aspect Arbore
Dimensiuni livrare Inaltime: 30.00 cm
Diametru: 12.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 180.00-200.00