Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe
vezi alt produs

Gutui japonez (Chaenomeles japonica - arbusti ornamentali)

Varietati

caracteristici esentiale

Inflorescență spectaculoasăExplezie de vitamina CFoarte rezistent la îngheț și secetă
49,90 RON   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
Adaugă la favorite

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

Descriere produs

Chaenomeles japonica sau Gutui japonez este un arbust de talie mică originar din Asia de Est. Gutuiul japonez are o coroană foarte densă cu ramuri spinoase fiind ideal pentru realizarea gardurilor vii. Florile pot fi de culoare roșie sau albă și apar înaintea frunzelor. Fructele, niște gutui miniaturale acrișoare prezintă numeroase beneficii deoarece conțin mult mai multă vitamina C decât lămâia. Ele sunt comestibile și pot fi folosite la prepararea gemurilor și a compoturilor. Primăvara se pot face tăieri pentru formarea aspectuoasă a coroanei, se vor tăia tijele afectate de frig și cele îngălbenite, iar toamna se recomandă săparea la rădăcină. Gutui japonez putem folosi pentru decorarea grădinilor, plantat solitar sau în grupuri. Se adaptează oricărui tip de sol, în plin soare sau semiumbră. Se pot înmulți prin butași, semințe recoltate toamna sau puieți (drajoni) din planta-mamă. Comandă online gutui japonez la cel mai mic pret sau îl găsești de vânzare în magazinul nostru și vei stârni toată admirația celor dragi! Inflorescența este foarte atrăgătoare, puternic colorată în nuanțe de roșu-cărămiziu, cu cinci petale, grupate, dispuse în vârful lăstarilor. Te va încânta cu florile sale în martie - aprilie, înainte și în timpul apariției frunzelor.

Îngrijire Gutui japonez:

Necesar sol: Chaenomeles japonica se poate dezvolta pe aproape orice tip de sol însăpreferă un sol umed, bine drenat. Evitați un sol cu un pH ridicat (alcalin).

Necesar lumină: Pentru cea mai bună producție de fructe se recomandă amplasarea lui într-un loc însorit.

Necesar fertilizare: Acești arbuști nu au nevoie de fertilizare însă pentru a spori producțiade fructe și flori, se recomandă aplicarea unui strat de îngrășământ organic.

Necesar umiditate: Este foarte rezistent la secetă însă pentru o producție ridicată se recomandă udarea acestuia pe perioadele de secetă.

 

Notă: Ghiveciul decorativ nu este inclus în preț.

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Informatii produs

Cod MAG-551
Denumire Chaenomeles japonica - arbusti ornamentali
Tip Perena
Inflorescenta Da
Culoare flori Rosu
Perioada inflorire Martie-Aprilie
Necesar lumina in plin soare
Aspect Tufa
REZISTENTA LA SECETA SI GER Rezistent la ger si seceta
Temperatura livrare °C 10
REZISTENTA LA SECETA SI GER Rezistent la ger si seceta
Dimensiuni livrare Inaltime: 40.00 cm
Diametru: 19.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 150-180