Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
vezi alt produs

Gynura mini (Planta cu frunze de catifea)

Comanda planta cu frunze de catifea, Gynura aurantiaca, pentru a avea parte de un decor iesit din comun. Gynura, denumită popular și „planta cu frunze de catifea” aparține familiei Astemai mult

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

caracteristici
esentiale

frunze catifelateperisori mov delicatiusor de ingrijit
Adaugă la favorite
14,90 lei  TVA inclus
CANTITATE:
 • Oriunde in
  Romania, in 2-4 zile lucratoare
 • Livrare din stoc
  existent, de peste
  2000 produse
 • Ambalaj
  protector,
  rezistent
 • Consultanta
  personalizata
  de la specialisti
 • Ghid de
  ingrijire
  cadou
 • Imagini
  autentice
 • Oferte
  personalizate
 • Newslettere
  periodice

Informatii produs

Cod MAG-1115
Denumire Planta cu frunze de catifea
Tip Perena
Necesar lumina abundenta
Aspect Curgator
Dimensiuni livrare Inaltime: 15.00 cm
Diametru: 7.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 40.00
Descriere

Comanda planta cu frunze de catifea, Gynura aurantiaca, pentru a avea parte de un decor iesit din comun. Gynura, denumită popular și „planta cu frunze de catifea” aparține familiei Asteraceae, fiind originară din Sud-Estul Asiei. În zonele cu un climat mult mai călduros, este o plantă de exterior, însă noi ne putem bucura de ea doar ca plantă perenă de apartament.

Planta Gynura poate crește chiar mai mult de 30 cm. Atât tulpinile, cât și frunzele au culoarea verde închis, însă sunt acoperite cu perișori violet, care îi oferă valoare decorativă.

În condiții optime de lumină și temperatură, Gynura poate produce până la 5 flori mici, de culoare galben-aurie.

Dacă ești în căutarea unei flori de apartament, Flower Time îți pune la dispoziție o gamă variată de plante ornamentale de care să te bucuri alături de cei dragi. Trebuie doar să plasezi comanda online, iar noi ți-o livrăm în maximum 48 de ore!

 

Îngrijire Gynura aurantiaca

Necesar apă: Gynura se udă la 4-7 zile în perioada aprilie-septembrie și la 7 zile toamna și iarna. Cantitatea de apă administrată trebuie să fie direct proporțională cu volumul de pământ din vas, iar între două udări pământul trebuie să se zvinte. Se evită îmbibarea pământului cu apă până la saturație. Planta nu se va pulveriza cu apă pe frunze deoarece perișorii vor reține apa, fenomen ce duce la putrezirea frunzelor.

Necesar fertilizare: Administrați un îngășământ pentru plante decorative prin frunze la 2-3 săptămâni, pe toată perioada anului, respectând dozele de pe ambalaj.

Necesar lumină: Ginura preferă să fie amplasată în zone bine luminate, însă ferită de razele directe ale soarelui, în special în miezul zilei. Dacă lumina este insuficientă, perișorii nu se vor colora în violet, deci, frunzele vor rămâne verzi. Pe perioada iernii, se poate reduce ușor lumina, apa și fertilizarea.

Tăierea și transplantarea: Este recomandată ciupirea vârfurilor lăstarilor sau tăierea lor deasupra unei frunze pentru a stimula ramificarea și îndesirea tufei. Transplantarea poate fi făcută anual sau la 2 ani, în funcție de ritmul său de creștere. După trecerea iernii, tulpinile se pot tăia la 4-5 frunze, pentru a stimula formarea unei noi plante frumoase și viguroase.

Înmulțire: Gynura se înmulțește prin butași de tulpină. Se pot folosi pentru înmulțire porțiunile de tulpină care au fost tăiate primăvara.

Boli și dăunători: Gynura nu este sensibilă la boli și dăunători. Poate fi atacată însă de musculița albă în cazul unui exces de umiditate.

 

Notă: La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.


Produse similare