Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe

Produse

Căutare avansată

Filtre

Iarba ornamentala. Specii de iarba decorativa pentru gradina

 

Amenajeaza-ti gradina in stil contemporan si comanda iarba ornamentala si alte plante perene decorative! Gradina conteporana pune accentul pe plante cu texturi puternice, dramatice, pe simplitate si naturalete. La noi gasesti o varietate de specii de iarba ornamentala de vanzare la preturi avantajoase, printre care amintim: Miscanthus, Cortaderia, Carex, Panicum și Penisettum.

Iarba ornamentala poate fi cultivata ca exemplar solitar sau in grupuri sau palcuri, formand un chenar, o bordura, sau chiar in containere. Ierburile ornamentale sunt adesea folosite in amenajarea gradinilor mediteraneene sau rustice, creeaza  senzatia de miscare prin usoara balansare a frunzelor in adierea vantului, oferind un aer dramatic.

In timpul verii si a toamnei, florile de iarba ornamentala, adesea sub forma de spice decoreaza surprinzator, iar iarna tufele pot oferi contraste cromatice daca sunt plantate alaturi de plante vesnic verzi. Atunci cand florile vor fi doar o amintire, va veti incanta privirea pe varful firelor de iarba ornamentala, in timpul unei zile reci de iarna.

Iarba decorativa se preteaza unui sol bine drenat, prefera locurile insorite sau partial umbrite. La plantare este recomandat sa se adauge un ingrasamant organic, insa aveti grija sa nu fertilizati excesiv. De asemenea, trebuie respectata cu strictete distanta de plantare in special in cazul exemplarelor de talie mare, deoarece supraaglomerarea terenului duce la deteriorarea ierburilor ornamentale.

Ierburile ornamentale sunt simplu de intretinut si sunt relativ libere de boli si daunatori.

Produse in pagina
Produse in pagina