Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
Flower Time
vezi alt produs

Iris, stanjenel (Iris germanica)

Comanda planta de gradina Iris sau Stanjenel (Iris germanica), o planta cu flori delicate ideale pentru orice gradina! Pe siteul nostru gasesti iris de vanzare la pret avantajos alaturi de multe alte mai mult

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

caracteristici
esentiale

flori delicateplanta rezistentainflorire abundenta
CANTITATE:

Informatii produs

Cod MAG-918
Denumire Iris germanica
Tip Perena
Necesar lumina Penumbra
Aspect Tufa
Dimensiuni livrare Inaltime: 15.00 cm
Diametru: 11.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 50 cm
Descriere

Comanda planta de gradina Iris sau Stanjenel (Iris germanica), o planta cu flori delicate ideale pentru orice gradina! Pe siteul nostru gasesti iris de vanzare la pret avantajos alaturi de multe alte plante perene!


Irisul sau stanjeneleul este o planta perena care face parte din familia Iridaceae si mai este cunoscut sub denumirea ”orhideea saracului” datorita usurintei cu care acesta poate fi intretinut. Iris este o planta care impresioneaza prin culoarile diversificate florilor sale, care pot fi de cloare albastru, galben, alb, purpuriu sau chiar negru. Inaltimea la care ajunge floarea iris la maturitate poate fi 100 cm, cu tot cu floare. Irisul este o varietate a plantelor perene care isi pastreaza frunzele de culoare mereu verde. Perioada in care se poate planta irisul este incepand cu luna iulie pana in octombrie, este recomandata plantearea irisului in soluri bine drenate si fertile, unele varietati pot rezista si in solurile umede.

 

Conditii de intretinere Iris:

Plantarea: la fel ca la celelalte plante perene, se recomanda ca plantarea sa se efectueze primavara, cand pamantul nu mai este inghetat sau pe toata perioada anului daca planta achizitionata este la ghiveci.

Necesar lumina: se recomanda plantarea in locuri luminate direct de razele soarelui

Necesar udare: se uda o data pe saptamana cu o cantitate moderata de apa, doar in perioadele cu seceta mare se uda cu o cantitate mai mare de apa

Fertilizarea:se aplica un strat de compost peste sol la inceputul primaverii.

Inmultirea: se face prin divizarea radacinilor la inceputul primaverii, sau prin samanta recoltata toamna

Boli si daunatori: ca boli poate fi afectat de putregaiul radacinilor, daca este udat cu o cantitate mare de apa, si mai este predispus la o bola fungica care afecteaza frunzele, in ceea ce priveste daunatorii nu este o planta predispusa la atacul daunatorilor.

 

Notă: La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Prețul afișat este per ghiveci.

Produse similare