Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
vezi alt produs

Lavandă (Lavandula angustifolia de gradina)

Lavanda  sau levănțica este o plantă perenă, considerată arbust de talie mică deoarece crengile se lemnifică. Are frunze veșnice, chiar și iarna, de obicei frunzele sunt vermai mult

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

caracteristici
esentiale

Parfum specific pregnantEfect de calmare al sistemului nervosPlantă rezistentă
Adaugă la favorite
18,62 lei 21,90 lei  TVA inclus
CANTITATE:
 • Oriunde in
  Romania, in 2-4 zile lucratoare
 • Livrare din stoc
  existent, de peste
  2000 produse
 • Ambalaj
  protector,
  rezistent
 • Consultanta
  personalizata
  de la specialisti
 • Ghid de
  ingrijire
  cadou
 • Imagini
  autentice
 • Oferte
  personalizate
 • Newslettere
  periodice

Informatii produs

Cod 1000000002096
Denumire Lavandula angustifolia de gradina
Tip Perena
Inflorescenta Da
Perioada inflorire Vara
Parfum Da
Necesar lumina In soare
Necesar apa Udare redusa
Aspect Tufa
Dimensiuni livrare Inaltime: 30.00 cm
Diametru: 12.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 60-70
Descriere

Lavanda  sau levănțica este o plantă perenă, considerată arbust de talie mică deoarece crengile se lemnifică. Are frunze veșnice, chiar și iarna, de obicei frunzele sunt verde-argintiu, dar sunt și soiuri cu frunze verzi sau argintii. Atinge maturitatea în 2-5 ani și poate trăi fără probleme 40-50 de ani. Originară din regiunile cu climat mediteranean, ajunge la înălțimi de 30-50 cm.

Comanda lavanda in ghiveci online pentru a decora stâncăriile sau zidurile din grădina ta sau chiar pentru a înfiinţa propria cultură de lavandă. La noi gasesti lavanda de vanzare la pret special!

Utilizare medicinală: Din flori sau din frunze, se poate prepara ceai de lavandă sau ulei de lavandă. Ceaiul de lavandă măreşte diureza, secreţia biliară, fiind folosit şi pentru tratamentul bolilor de rinichi sau ficat. Uleiul de levănţică are proprietăţi anti-inflamatorii, antidepresive, antibacteriene.


Întreţinere lavanda:

Tipul de sol: Levănţica nu are cerinţe mari faţă de tipul de sol, dar preferă solul cu un pH neutru, argilo-nisipoase şi bine drenat.

Necesar lumină: Lavanda iubeşte lumina de aceea se recomandă amplasarea ei într-un loc însorit şi ferit de vânturi puternice.

Necesar apă: Plantată la ghiveci, lavanda trebuie udată de 3-4 ori pe săptămână, iar dacă este plantată în grădină aceasta trebuie udată doar în primul an de la plantare. Lavanda rezistă foarte bine la secetă.

Necesar fertilizare: Un fertilizant cu azot va favoriza creşterea plantei în defavoarea florilor. Toamna, administrați un îngrășământ cu fosfor și potasiu.

Boli şi dăunători: Lavanda este o plantă foarte rezistentă la boli şi dăunători. Septorioza este principala boală care afectează frunzele lavandei şi se poate combate prin îndepărtarea părţilor afectate sau prin aplicarea unor tratatmente chimice.  


Notă: La acest moment, planta este înflorită.

Ghiveciul decorativ nu este inclus in pret.

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Produse similare