Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe
vezi alt produs

Magnolia Nigra (Magnolia Liliflora Nigra)

caracteristici esentiale

Flori in culori intenseDecorativă prin floriPlantă de grădină, perenă
157,90 RON   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
Adaugă la favorite

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

Descriere produs

Comanda Magnolia liliiflora “Nigra”,  un arbust cu creștere lentă, cu frunze verzi strălucitoare și flori ușor parfumate, în culori roz -violet închis ce vor crea un decor splendid in gradina ta. Florile în fomă de lalea, in poziție verticală, cu o lungime de până la 12 cm cu exteriorul roz-violet închis și interiorul violet pal. Primele flori apar odată cu frunzele.  Comandă planta Magnolia cu floare de culoare închisă la un preț avantajos și o livrăm la domiciliu.

ÎNGRIJIRE MAGNOLIA NIGRA:

Tipul de sol: Magnolia nigra se dezvoltă cel mai bine pe soluri umede, bine drenate, uşor acide, bogate în materii organice sau îngrăşământ de frunze. Se adaptează pe solurile argiloase sau nisipoase, dar cel mai slab se dezoltă pe solurile slab drenate. La baza gropii unde se va planta magnolia se va aşeza un strat de nisip sau pietriş pentru a evita stagnarea apei. 

Necesar lumină: Plantați Magnolia în plin soare, dar ferită de vânturile puternice deoarece îi pot deteriora florile și ramurile fragile. 

Necesar apă: Ploile regulate vor ajuta planta să înflorească spectaculos. Udați planta numai pe perioadele de secetă cu o cantitate moderată de apă. Se recomandă aplicarea unui strat de mulci din frunze sau scoarță de copaci pentru a ajuta la menținerea umidității solului dar și pentru a împiedica dezvoltarea buruienilor. 

Boli și dăunători: Magnoliile sunt plante rezistente la boli şi dăunători. Principalele boli care pot apărea la magnolii sunt: ofilirea şi cancerul european. Ofilirea apare datorită îngheţului, iar părţile afectate trebuie tăiate. Cancerul european nu este o boală fatală, dar lemnul afectat trebuie tăiat şi ars. Principalii dăunători ai magnoliei sunt puricii şi gândacii japonezi. Există tratamente împotriva acestor dăunători și este important să le aplicați preventiv, primăvara. 

Tunderea Magnoliei: Se poate face înaintea înfloririi pentru îndepărtarea ramurilor uscate sau a ramurilor care sunt inestetice. 

Plantare Magnolia : Planta achiziționată la ghiveci poate fi plantată în grădină în orice perioadă a anului. În cazul în care achiziționați planta cu rădăcina nudă, plantarea se face de regulă primăvara sau toamna, la temperaturi de peste 5 grade celsius, numai dacă solul nu este înghețat. 

 

Notă: Ghiveciul decorativ nu este inclus în preț.

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.


Informatii produs

Cod MAG-1007
Denumire Magnolia Liliflora Nigra
Tip Perena
Inflorescenta Da
Culoare flori Mov
Perioada inflorire Aprilie-Mai
Parfum Da
Necesar lumina abundenta
Aspect Tufa
Dimensiuni livrare Inaltime: 130.00 cm
Diametru: 23.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 200-400