Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe
 

Stimați clienți, comenzile plasate după data de 30 mai vor fi expediate începând de marți, 6 iunie. 

Vă mulțumim pentru înțelegere!

vezi alt produs

Nepenthes (NEPENTHES ALATA H 20 cm plante carnivore)

caracteristici esentiale

Colorit contrastant Aspect deosebitCultivare facilă
149,90 RON   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
Adaugă la favorite

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

Descriere produs

Nepenthes este o planta carnivora originară din Asia de Sud-Est și Madagascar. Această plantă carnivoră o întâlnim în junglă, unde aerul este fierbinte și aburos și pe vârfurile zonelor bătute de vânturi reci. În zonele de origine, plantele se dezvoltă pe soluri sărace, fără substanțe nutritive. Ca adaptare la aceste condiții, frunzele plantei carnivore Nepenthes și-au dezvoltat capcane de prindere a insectelor pentru a-și suplimenta necesarul de hrană. Insectele sunt atrase de culorile vii ale ulcioarelor dar și de nectarul emis de glanda nectariferă, o substanță ademenitoare pentru insecte. Pereții capacanei secretă niște enzime care ajută la descompunerea rapidă a insectei de unde își extrage substanțele nutritive de care are nevoie. La Flower time găsiți Nepenthes de vanzare la un pret modest. Comandă Nepenthes pentru a te bucura de această plantă fascinantă!

 

Nepenthes ingrijire:

Planta carnivoră Nepenthes se dezvoltă în condiții asemănătoare cu ale orhideelor. 

Necesar apă: Udați regulat în timpul verii, iar pe timpul iernii mențineți substratul umed. Utilizați apă relativ curată cum ar fi apa de ploaie, apa distilată sau purificată. Totuși, apa nu trebuie să băltească. În caz contrar, rădăcinile vor putrezi. Adăugați apă și în fiecare ulcior-capcană și nu uitați să pulverizaț frunzele cu apă periodic.

Hrănirea plantei Nepenthes: adăugați în ulcioarele mature insecte foarte mici sau muște, dar numai în cazul în care observați că planta nu poate prinde insecte pe o perioadă lungă de timp. Insectele trebuie să fie proaspăt ucise. O plantă matură are nevoie de doar 2 sau 3 insecte pe lună pentru a prospera.

Necesar lumină: Pentru a obține colorarea frumoasă a ulcioarelor-capcană și a frunzelor, așezați planta în locuri luminoase, dar fără a ajunge razele soarelui direct pe ea.

Tipul de sol: Nepenthes are nevoie de un sol lipsit de substanțe minerale însă bine aerisit, care să permită scurgerea apei. Aplicarea îngrășămintelor nu este recomandată pentru această plantă carnivoră.

Înmulțire: Nepenthes se poate înmulți prin butași de lăstari sau prin marcotaj aerian, în primăvară.

 

Notă: La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Informatii produs

Cod 1000000110180
Denumire NEPENTHES ALATA H 20 cm plante carnivore
Tip Perena
Necesar lumina abundenta
Necesar apa Udare regulata
Aspect Cazator
Temperatura livrare °C 10
Dimensiuni livrare Inaltime: 20.00 cm
Diametru: 12.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 60