Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
Flower Time
vezi alt produs

Planta carnivoră Drosera (Roua cerului)

Drosera capensis este o planta carnivora cu frunze lungi acoperite cu fire păroase de culoare roșu-aprins. Drosera aliciae este planta carnivora foarte compactă originară din Africa de Sud, cmai mult

Varietati

'Capensis''Aliciae'

caracteristici
esentiale

Întreţinere uşoarăAtrage insectele în capcanăAspect elegant
29,90 lei  TVA inclus
CANTITATE:

Informatii produs

Cod MAG-818
Denumire Roua cerului
Tip Perena
Necesar lumina abundenta
Necesar apa abundentă
Aspect Erbacee
Dimensiuni livrare Inaltime: 10.00 cm
Diametru: 9.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 15-20
Descriere

Drosera capensis este o planta carnivora cu frunze lungi acoperite cu fire păroase de culoare roșu-aprins. Drosera aliciae este planta carnivora foarte compactă originară din Africa de Sud, cu rozete de culoare roșu strălucitor. Aceste plante carnivore au un aspect plăcut și te scapă de insectele deranjante din locuința ta precum musculițele sau țânțarii. Ele sunt atrase de nectarul lipicios care se află pe frunzele ei. De îndată ce insecta intră în contact cu frunza, aceasta este descompusă, planta absorbind proteinele de care are nevoie pentru a se dezvolta. Drosera este o specie foarte ușor de cultivat, în Noua Zeelandă această specie  fiind invazivă. Consumul de insecte ajută planta să își extragă cantitatea necesară de substanțe nutritive pe care nu le găsește în sol.

Dacă ești pasionat de plantele carnivore, pe site-ul nostru găsești Drosera aliciae și Drosera capensis de vânzare. Poţi comanda online planta carnivora Drosera şi noi asigurăm livrarea ei în cel mai scurt timp!

 Ingrijire planta carnivora Drosera

Tipul de sol: Drosera are nevoie de un substrat sărac, ușor acid, preferabil un amestec de turbă cu nisip.

Necesar apă: în sezonul cald, planta are nevoie de o udare riguroasă, astfel încât substratul să fie menţinut în permanenţă umed. Iarna se reduce udarea, însă substratul nu trebuie lăsat să se usuce prea mult, iar planta se mută într-un spaţiu mai răcoros, dar cu temperaturi de peste 5C. Trebuie evitată udarea pe frunze şi se recomandă folosirea apei distilate sau a celei de ploaie.

Necesar lumină: planta are nevoie de lumină multă, iarna putând fi amplasată în bătaia directă a soarelui. În lipsa luminii suficiente, "roua" de pe frunze va dispărea.

Fertilizare: la fel ca restul plantelor insectivore, nici Drosera nu are nevoie de îngrăşământ.

Înmulțire: prin divizarea plantei sau prin semințe.

Hranirea plantei carnivore Drosera: hrăniți planta numai cu insecte recent ucise și le lipiți de frunzele plantei. Evitați să încărcați planta insecte deoarece aceasta va putrezi. Pe perioada iernii, cand planta devine inactivă, planta carnivoră nu mai are nevoie de hrană.

 

Notă: La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.


Produse similare