Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe

Plante de gradina

Căutare avansată

Filtre

Magnolii la ghiveci

Magnoliile sunt cei mai apreciați arbuști ornamentali, fiind decorative prin florile care apar înaintea frunzelor, la începutul primăverii. Magnoliile sunt originare din Asia și America de Nord. În mediul natural dar și în grădină, magnoliile pot atinge înălțimi de până la 7 metri fiind foarte rezistente la poluarea urbană. Frunzele magnoliilor sunt ovale, de culoare verde lucios și căzătoare iar florile sunt divers colorate. Magnolia grandiflora este o specie din familia magnoliilor care își păstrează frunzele verzi și pe perioada iernii, ceea ce o face potrivită pentru garduri vii.  

Dacă îți dorești un arbust ornamental cu cele mai încântătoare flori parfumate de la începutul primăverii, magnolia este planta perfectă. La Flower Time găsești un sortiment diversificat de magnolii de vânzare: Magnolia soulangeana, Magnolia Stellata și Magnolia Gennie sunt doar o parte din plantele disponibile.

Magnoliile sunt plante rezistente la boli şi dăunători. Plantele achiziționate la ghiveci poate fi plantate în grădină în orice perioadă a anului. În cazul în care achiziționați plante cu rădăcina nudă, plantarea se face de regulă primăvara sau toamna, la temperaturi de peste 5 grade Celsius, numai dacă solul nu este înghețat. 

Magnoliile se dezvoltă cel mai bine pe soluri umede, bine drenate, uşor acide, bogate în materii organice sau îngrăşământ de frunze. Se adaptează pe solurile argiloase sau nisipoase, dar cel mai slab se dezoltă pe solurile slab drenate.

Plantarea magnoliilor din ghiveci în grădină se face atunci când temperaturile sunt peste prgaul de îngheț, în plin soare, dar ferite de vânturile puternice deoarece le pot deteriora florile și ramurile fragile. 

Tunderea magnoliilor se poate face înaintea înfloririi pentru îndepărtarea ramurilor uscate sau a ramurilor care sunt inestetice. 

Nu există produse pentru selecția dvs.