Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe
vezi alt produs

Roiniță (Melissa officinalis)

caracteristici esentiale

Frunzele - aromă de lămâieTratament pentru afecțiuni stomacaleAmeliorează simptomele de stres
26,90 RON   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
Adaugă la favorite

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

Descriere produs

Aparține familiei Mentei, crește în tufe dense de 90-100 de cm și are un aspect asemănător cu urzica. Frunzele sunt în formă de inimă, dantelate, de culoare verde-închisă și cu o aromă de lămâie (frunzele proaspete sau uscate se pot folosi pentru aromatizarea salatelor, băuturilor. dar și a cărnii de pește și de pui). Florile sunt albe sau galbene și apar sub frunze. Trăiesc din iunie până în octombrie. Planta moare iarna, dar rădăcina este perenă. Roinița crește liber, în orice sol și se înmulțește prin semințe, divizarea și tăierea rădăcinilor. Ea trebuie plantată nu mai târziu de luna octombrie, astfel ca mlădițele să apară înainte de a da frigul. Rădăcinile pot fi divizate în bucăți mai mici, cu trei sau patru muguri fiecare, și plantate la distanțe de 60 cm una de alta. Nu are nevoie de altceva decât să fie curățată de buruieni, să se taie toamna tulpinile deteriorate și să se sape pământul din jur.

Această plantă are numeroase întrebuințări medicinale putând fi consumată sub formă de salate, ceaiuri sau tincturi. Pe site-ul nostru găsești roiniță de vânzare la cel mai modest preț. Comandă Roinița online și te vei putea bucura de prospețimea frunzelor sau îți vei putea prepara oricând un ceai de roiniță.

Utilizare medicinală

  • roiniţa este recunoscută pentru efectele ei terapeutice asupra stomacului (elimină gazele din stomac și calmează spasmele stomacale), calmeaza stările nervoase, înlătură diareea, mărește secreția biliară, echilibrează digestia și stimulează pofta de mâncare;
  • poate, de asemenea, să fie folosită pentru vindecarea rănilor datorită proprietății acestei plante de cicatrizare, dar și pentru tratarea herpesului, eczemelor și a contuziilor, pentru tratarea bolilor pulmonare sau a crizelor de astm, combaterea somnolenței, migrenelor și amețelilor sau combaterea durerilor de dinți.

 

Notă: Ghiveciul decorativ nu este inclus în preț.

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

 

Informatii produs

Cod 1000000115468
Denumire Melissa officinalis
Tip Perena
Inflorescenta Da
Perioada inflorire Vara
Necesar lumina Semiumbra
Necesar apa Udare moderata
Aspect Tufa
Temperatura livrare °C 10
Dimensiuni livrare Inaltime: 25.00 cm
Diametru: 12.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 100.00