Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
Flower Time
vezi alt produs

Santolina (Santolina chamaecyparissus)

Santolina este plantă perenă care provine din zona mediteraneană, cunoscută și cu alte denumiri:alimon, lemnus, lemnul-Domnului și lemn-sfânt. Se cultivă în parcuri și grădini, ghmai mult

Acest produs nu este momentan disponibil. Găsiți aici produse similare

caracteristici
esentiale

Parfum delicatAspect elegantFoliaj deosebit

Informatii produs

Cod 1000000058888
Denumire Santolina chamaecyparissus
Tip Anuala
Culoare flori Galben
Perioada inflorire Iunie-August
Parfum Da
Necesar lumina abundenta
Necesar apa Udare moderata
Aspect Tufa
REZISTENTA LA SECETA SI GER Rezestenta la seceta si ger
Temperatura livrare °C 10
REZISTENTA LA SECETA SI GER Rezestenta la seceta si ger
Dimensiuni livrare Inaltime: 35.00 cm
Diametru: 14.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 40.00
Descriere

Santolina este plantă perenă care provine din zona mediteraneană, cunoscută și cu alte denumiri:
alimon, lemnus, lemnul-Domnului și lemn-sfânt. Se cultivă în parcuri și grădini, ghivece și jardiniere în aer liber datorită aspectului său deosebit, dar mediul său natural este reprezentat de terenurile necultivate, dealuri aride și însorite. Crește până la aprox. 20-60cm și este foarte frumos parfumată, având un miros plăcut și gust puțin amar de condimente și mirodenii. Are tulpini stufoase, cu frunze moi, liniare și perișori gri-argintii. Frunzele, mugurii și capetele florilor se recoltează din iunie în august și se usucă în loc uscat, aerisit, apoi se ambalează în săculeți ce pot fi păstrați de-a lungul anului în sertare. În Evul Mediu era considerată o plantă sacră, apreciată extrem de mult pentru proprietățile curative. Santolina este considerată o plantă aromatică veșnic verde care rezistă foarte bine la temperaturi de 0 grade Celsius, dar și la secetă. Înflorește în lunile de vară prin polenizarea făcută de albine și alte insecte. Sporadic, poate fi afectată de afide (păduchii de plante).

Întrebuințare: săculeți parfumați, ulei volatil, băutură vinoasă (3g la 100ml vin din care se consumă 1-2 pahare mici în 24 ore), ceai: decoct (1-3g la 100ml apă din care se bea 1-2 cești pe zi), infuzie (1-2g la 100ml apă din care se bea 2-3 cești pe zi). Pentru uz extern, se folosesc părțile aeriene verzi, proaspete. Poate fi folosit și ca insecticid, alungă moliile din haine.


Proprietăți medicinale: în trecut, partea ierboasă era folosită ca remediu vermifug și, în același timp, pentru reglarea menstruației. De asemenea, stimulează digestia, calmează sistemul nervos, tratează dismenoreea și este un antiseptic eficient, detoxifiant și bun antibiotic, ajută la dezinfectarea rănilor și purificarea organismului, reduce infecția, rănile, acneea, mâncărimile provocate de insecte. 

 

Notă: La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Produse similare