Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe
vezi alt produs

Sarracenia (Planta carnivora) (Planta ulcior)

caracteristici esentiale

Plantă insectivoră deosebităCapcană sub formă de ulciorÎntreţinere ușoară
34,90 RON   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
Adaugă la favorite

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

Descriere produs

Sarracenia sau planta ulcior, este o plantă carnivoră deosebit de aspectuoasă prin capcanele sale sub formă de ulcior. Există numeroase varietăţi, pe site-ul nostru găsiți Sarracenia ''Leucophylla" și Sarracenia "Barba", dimensiunea şi coloritul frunzelor depinzând de la o varietate la alta, dar şi în funcţie de intensitatea luminii la care sunt expuse. Frunzele au formă tubulară, la capăt fiind prevăzute cu o cupă de cele mai multe ori intens colorată și acoperită cu secreţii dulci care atrag insectele. Odată ajunse pe buza cupei, insectele riscă să cadă înăuntrul frunzei datorită interiorului foarte alunecos al acestora. Interiorul capcanei este prevăzut cu mulţi perişori orientaţi înspre partea inferioară, făcând astfel imposibilă ieşirea insectei, urmând ca aceasta să se înece în enzimele digestive aflate pe fundul ulciorului. Cultivată ca plantă carnivoră de apartament, planta ulcior trăieşte în jur de 4-5 ani.

Pe site-ul nostru se află Sarracenia de vanzare precum și alte plante carnivore fascinante. Comanda Sarracenia  la un preț avantajos şi fă un cadou inedit pasionaţilor de plante carnivore! Asigurăm livrarea plantelor carnivore la domiciliu în cel mai scurt timp.

 

Sarracenia ingrijire:

Necesar apă: în timpul verii, pământul trebuie menținut umed, însă trebuie evitată băltirea apei în farfuria care colectează surplusul de apă în urma udării. Iarna, planta se udă mai rar (o dată pe săptămână) şi se plasează într-un loc răcoros, dar cu temperaturi pozitive.

Necesar fertilizare: Sarracenia nu se fertilizează deoarece îngrăşământul poate dăuna plantei.

Necesar lumină: Planta are nevoie de lumină multă, tolerează chiar şi soarele direct. În lipsa luminii suficiente, Sarracenia nu îşi va putea păstra poziţia erectă a frunzelor, capcanele devenind astfel nefuncţionale.

Tipul de sol: Sarracenia necesită un sol fără nutrienți care să asigure o bună drenare și aerare. 

Înmulțire: Varianta cea mai uşoară de înmulţire este prin despărţirea plantei în lunile martie sau aprilie.

Hranire planta carnivora Sarracenia: Deși avem tendința de a hrăni planta carnivoră, acest lucru nu este necsar. Hrăniți planta dacă observați că aceasta nu a atras nici o insectă pentru o perioadă lungă de timp. Nu hrăniți Sarracenia cu carne, iar în lunile de iarnă când planta este inactivă nu este necesară hrănirea.

 

Notă: La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Informatii produs

Denumire Planta ulcior
Tip Perena
Necesar lumina abundenta
Aspect Arbore
Dimensiuni livrare Inaltime: 15.00 cm
Diametru: 9.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 10-30