Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
Flower Time
vezi alt produs

Smochin (Ficus carica)

Fructul de smochin are un miros dulceag, o aromă foarte delicată, ce se topește în gură, lăsând un ușor gust proaspăt în urmă. Ficus carica este un foarte mare iubitor de lummai mult

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

caracteristici
esentiale

Gust foarte aromatIubitor de lumină și căldurăÎntrebuințări medicinale
49,90 lei  TVA inclus
CANTITATE:

Informatii produs

Cod MAG-556
Denumire Ficus carica
Tip Perena
Inflorescenta Da
Culoare flori Alb
Perioada inflorire Aprilie-iunie
Necesar lumina in plin soare
Necesar apa Udare moderata
Aspect Arbore
Dimensiuni livrare Inaltime: 50.00 cm
Diametru: 20.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 400.00
Descriere

Fructul de smochin are un miros dulceag, o aromă foarte delicată, ce se topește în gură, lăsând un ușor gust proaspăt în urmă. Ficus carica este un foarte mare iubitor de lumină și căldură din abundență. Este originar din zonele cu climă caldă, însă poate fi cultivat și la noi în țară, în special în zonele sudice, unde temperaturile sunt mai ridicate. Solul de cultivare ar trebui să fie neutru, cu pH de 6,5-7,5, argilos și nisipos. Este nevoie de udări în special în perioada mai secetoasă, pentru a nu pierde fructele.

Se poate planta primăvara, însă este de preferat toamna, iar la venirea iernii se va proteja. Se va introduce într-o groapă 80/80/80 cm, iar trunchiul se va micșora cu 1/3. Smochinul rodește de 2 ori/an, în iunie-iulie și septembrie-octombrie. 

Smochinul are proprietăți miraculoase în medicina umană. Consumat regulat (sub formă de fruct, în stare naturală sau pasat, infuzie sau decoct de frunze), smochinul poate trata afecțiuni precum: tulburări circulatorii şi renale, amigdalită, angină, astenie fizică şi psihică, bronşite cronice, ciclu menstrual neregulat, cistite, constipaţii cronice, dureri, gastrită, guturai prelungit, inflamaţii pulmonare şi ale gâtului, insomnii, iritaţii gastrointestinale, nefrite, pneumonii, răceala, stări febrile acute, stomatite, tuse, gingivite şi viermi intestinali. Folosit extern, smochina are grijă de pielea și tenul nostru. Îi conferă elasticitate, hrănește și ajută la regenerare. 

Comandă un smochin online şi bucură-te de fructele sale deosebite! Livrăm smochini oriunde în România!

 

Notă: La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Produse similare