Catre magazinul online

10 flori de apartament rezistente la umbră. Un plus de culoare pentru locurile mai puțin luminoase

31 Octombrie 2022
10 flori de apartament rezistente la umbră. Un plus de culoare pentru locurile mai puțin luminoase

Vrei să găsești cele mai frumoase flori de apartement rezistente la umbră? Există atât de multe opțiuni, iar care majoritatea provin din regiuni tropicale.

Adesea petrecem prea puțin timp în natură, iar plantele de interior au capacitatea de a contracara efectele aerului poluat sau încărcat din interior. Lumina redusă din încăperi nu reprezintă un factor limitativ dacă iubești plantele. Trebuie să știi că există flori de apartament rezistente la umbră pe care le poți crește în încăperile slab luminate și să te bucuri de natură atât aproape de tine.

 

Flori de apartament rezistente la umbră

Toate plantele au nevoie de lumina soarelui pentru a trăi, însă unele dintre ele sunt tolerante la umbră, ceea ce le face să fie perfecte pentru o încăpere întunecată. Acestea s-au adaptat vieții la umbră și folosesc cantități extrem de mici de lumină difuză pentru procesul de fotosintetiză.

Iată 10 dintre acestea:

Arborele de jad 'Hobbit'

arborele_de_jad_hobbit_flori_de_apartament_rezistente_la_umbra.jpg

O plantă foarte benefică pentru orice locuință și extrem de decorativă prin frunzele sale cărnoase, tubulare, Crassula ovata 'Hobbit' contribuie la crearea unui decor modern, cu minime condiții de îngrijire.

 

 Feriga părul Maicii Domnului

feriga_adiantum_flori_de_apartament_rezistente_la_umbra.jpg

Feriga Adiantum se dezvoltă spectaculos în locuri cu umbră și umiditate crescută, precum baia. Pe un suport suspendat, va arăta uimitor.

 

Syngonium 

syngonium_red_heart_flori_de_apartament_rezistente_la_umbra.jpg

Această plantă care adaugă un plus de culorare zonei verde a florilor de apartament, Syngonium podophyllum `Red Heart` decorează prin frunzele sub formă de inimă de culoare roz, cu o textură plăcută la atingere.

 

Cactusul de Crăciun

schlumbergera_cactus_de_craciun_flori_de_apartament_rezistente_la_umbra.jpg

Schlumbergera truncata este chiar un cactus ce înflorește iarna. Florile de culoare roz, roșii, violet, portocalii, crem sau albe sunt foarte rezistente. Se înmulțește cu ușurință prin butași.

 

Palmierul Kentia

palmieri_si_ferigi_flori_de_apartament_rezistente_la_umbra.jpg

Recunoscut pentru proprietățile sale de purificare a aerului, Howea forsteriana rezistă în încăperile cu lumină redusă. Acest palmier crește lent, în special în cameră, dar te vei bucura de o plantă exotică rezistentă.

 

Planta care se roagă

maranta_planta_care_se_roaga_flori_de_apartament_rezistente_la_umbra.jpg

Maranta fascinator este o floare de apartament care preferă semiumbra, necesitând totuși umiditate ridicată. Este deosebită datorită faptului că noaptea, planta își adună frumos frunzele, ca niște mâini care se unesc în rugăciune.

 

Dieffenbachia

dieffenbachia_flori_de_apartament_rezistente_la_umbra.jpg

Această plantă de apartament pentru locuri umbrite este foarte populară și rezistentă, decorând prin frunzele marmorate de culoare verde cu galben. Dacă se ingerează, Dieffenbachia este toxică, așa că trebuie să o țineți departe de animale și copii. 

 

Iedera englezească

iedera_flori_de_apartament_rezistente_la_umbra.jpg

Această plantă este ușor de cultivat și întreținut, fără pretenții față de lumină. Hedera helix combate poluarea electromagnetică și poate fi atârnată în ghivece suspendate sau palisată pe un suport.

 

Tradescantia

tradescantia_flori_de_apartament_rezistente_la_umbra.jpg

Impresionantă prin nuanțele frunzelor de dimensiuni reduse, Tradescantia poate fi folosită la baza unui decor complex din mai multe plante de cameră rezistente la umbră sau în mixuri alături de alte plante de talie mică.

 

Planta șarpe

sansevieria_planta_sarpe_flori_de_apartament_rezistente_la_umbra.jpg

Printre cele mai rezistente plante de interior, Sansevieria cylindrica te va ajuta să creezi un decor minimalist. Disponibilă în varianta cu frunze împletite sau libere, Sansevieria poate fi mereu lângă tine la birou sau într-un living umbros.

 

Cum să îngrijești florile de apartament rezistente la umbră

Cele mai multe flori de apartament sunt originare din junglă sau din pădurile tropicale, unde în mod natural cresc pe sol sau ca epifite sub coronamentul copacilor. Prin urmare, sunt adaptate la lumină redusă și se vor dezvolta cel mai frumos într-un loc umbrit din casă.

Adaptate nativ la zonele tropicale, majoritatea florilor de apartament au nevoie de umiditate atmosferică mai ridicată decât restul plantelor. Asigurați-le frecvent, zilnic sau la 2 zile, o pulverizare fină cu apă pe frunze. Apa din sol trebuie să fie optim dozată. Pulverizarea va umecta și solul, deci udările trebuie să fie mai rar efectuate și cu cantități moderate de apă. Pulverizarea frunzelor este esențială în special iarna, când aerul este mai uscat datorită încălzirii spațiilor. În general, plantele rezistente la umbră se udă mai puțin decât cele așezate în plin soare deoarece creșterea se desfășoară mai lent iar consumul de apă este mai redus.

De obicei, florile de apartement rezistente la umbră au frunze mari sau lungi, dar subțiri, care le permit să capteze mai multă lumină, iar aceste plante pot folosi mai mulți nutrienți regăsiți în sol. Fertilează-le cu îngrășământ specific, doar în perioada creșterilor active.