Catre magazinul online

Plantele benefice în funcție de zodie

10 August 2017
Plantele benefice în funcție de zodie

Plante de apartament benefice pe care trebuie să le ai în locuință în funcție de zodie

Din primele veacuri omul a observat ciclul plantelor în natură în funcție de anotimp. Astrologia și botanica sunt complementare naturii. Privite dintr-o perspectivă zodiacală, oamenii, plantele, planetele și constelațiile sunt create din același “tip de materie” (fierbinte, rece, umed sau uscat). Astrologia și plantele sunt asociate între ele. Arborii și vegetația nu numai că protejează mediul, dar sunt capabili să influențeze pozitiv viața oamenilor ameliorând efectele negative ale mediului. Astfel, plantele joacă un rol important în remedierea planetară, având capacitatea de a schimba influența planetelor în viața omului.

În cultura indiană, copacii sunt venerați la fel ca zeii. Se spune că există plante reprezentative pentru fiecare semn zodiacal, sub a căror protecție, subiecții sunt binecuvântați. Fiecare dintre cele 12 semne zodiacale pot beneficia de proprietățile vindecătoare ale anumitor plante, sau sporesc echilibrul și inspirația. Sistemul Vedic al Astrologiei din India Jyotish Shastra asociază plante celor 12 semne zodiacale. Conform acestei credințe, cei care plantează planta corespunzătoate zodiei sale va beneficia de energii pozitive, noroc și prosperitate. Este important de reținut și faptul că, plantele asociate semnelor zodiacale învecinate cu semnul dumneavoastră oferă un efect special de vindecare datorită influenței planetei guvernante, astfel proprietățile tututror plantelor se îmbunătățesc reciproc.

După ce cunoașteți plantele asociate semnului dumneavoastră zodiacal puteți începe să le utilizați în peisajul din curtea dumneavoastră, sau chiar în casă și la birou pentru a vă consolida câmpul energetic. Este un lucru minunat să ne îngrijim de plantele care ne îngrijesc!

Mai mult, dacă cunoaștem data nașterii prietenilor sau rudelor, le putem face un cadou cu adevărat special, o plantă la ghiveci care se potrivește semnului său zodiacal.

Berbecul este un semn de foc, guvernat de planeta Marte. Plantele asociate acestuia sunt adesea cu spini sau cu frunze ascuțite, cu fructele picante sau amare, de exemplu Euphorbia milii, Aloe Vera, Cactușii, Leandrul, Syngonium și Begonia. Aceste plante îl ajută să își dorească și să realizeze mai mult, oferindu-i și curaj pentru a înfrunta lumea.

Taurul este un semn de foc guvernat de Venus. Deoarece această planetă reprezintă frumusețea și dorința, plantele potrivite acestui semn zodiacal sunt adesea flori grandioase, parfumate, folosite în mod tradițional pentru a atrage resursele financiare. Crinul, Lavanda, Eucaliptul, Iasomia, Camelia, Gardenia, Magnolia și Bujorii sunt doar câteva dintre florile purtătoare de noroc zodiei Taur.

Gemenii sunt guvernați de Mercur, fiind un semn de aer. Plantele asociate planetei Mercur au tulpini sau frunze foarte divizate, sectate sau chiar păroase. Feriga, Palmierul Areca, Monstera, Kalanchoe, Ficușii și Busuiocul sunt doar câteva dintre plantele care sporesc aportul spiritual și mental al Gemenilor.

Racul este un semn de apă guvernat de Lună. Plantele asociate acestei zodii au în general frunze moi, apoase, sau cresc în apropierea apelor. De cele mai multe ori, florile acestor plante sunt de culoare galben sau alb. Regina nopții, Brugmansia, Bananierul, Alocasia, Canna, Cyperus, Crinii și Oregano sunt plantele care le oferă productivitate, dar și liniște Racilor.

Leul este un semn de foc, guvernat de Soare. Plantele benefice pentru această zodie sunt de dimensiuni mari, iar de multe ori frunzele lor au și culoarea galben sau portocaliu, ori au formă de inimă, ori sunt asociate victoriei. Laurul sau Dafinul este foarte iubit de zodia Leu, amplificând prosperitatea și abundența, însă și Floarea Soarelui, Hibiscusul, Floarea Pasiunii, Gălbenelele și Anthuriumul sunt deosebit de apreciate.

Fecioara este un semn de pământ, guvernată de Mercur. În mod tradițional Fecioara este zeița cerealelor fiind asociată cu toamna. Plantele benefice ei sunt cu frunze și tulpini fin divizate și cu mirosuri subtile, precum Mărarul, Osteospermum, Melissa, Menta, Lavanda, Murul și Aloe Vera. Plantele asociate acestui semn zodiacal ajută la digestie și reducerea flatulenței.

Balanța este un semn de aer guvernat de plantea Venus. Deoarece Venus este planeta frumuseții și dragostei, plantele zodiei Balanță au adesea flori ușoare cu parfum delicat precum Gardenia, Stephanotis, Hortensia, Cireș și Asparagus.

Scorpionul este un semn de apă guvernat de Marte și de Pluto. Plantele reprezentative pentru această zodie se adaptează pe soluri sărace și sunt reprezentate majoritar de: Medinilla, Adenium, Hibiscus, Dracaena și  Kalanchoe. Marea majoritate a acestor plante sunt foarte rezistente, ceea ce le face foarte apreciate de reprezentanții zodiei.

Săgetătorul este un semn de foc guvernat de Jupiter. Plantele săgetătorilor tind să aibă dimensiuni mari, să iasă în evidență, adesea au frunze mari, alungite, pieloase, cu flori grandioase. Lămâiul, Dracaena, Fisușii, Bananierul, pot fi utilizate pentru ca reprezentanții zodiei să prospere și să se perfecționeze.

Capricornul este un semn de pământ guvernat de Saturn. Plantele Capricornului au de obicei flori puține sau mici, adesea cu un miros neplăcut și cu creștere lentă. Practic aceste plante sunt reprezentate preponderent de arbori și arbuști,dar și unele plante otrăvitoare sau narcotice. Crotonul, Ginkgo, Măslinul, Palmierul Areca, Solanum, Aglaonema și Piperul sunt plantele aducătoare de noroc și stare de bine pentru Capricorn.

Vărsătorul este un semn de aer guvernat de Uranus. Plantele acestei zodii  cresc adesea în locuri neobișnuite și variază mult ca și formă. Florile acestor plante au adesea flori albastre sau violet. Vărsătorul apreciază aroma neobișnuită de Anason. Utilizați acest condiment când doriți să le faceți o surpriză vărsătorilor. Aceștia se bucură de plante la ghiveci precum Orchideele, Strelitzia, Heliconia, Passiflora, Aloe Vera și Planta carnivoră Nepenthes.

Peștele este semn de apă condus de Lună și Jupiter. Plantele acestei zodii sunt adesea greu de găsit, se găsesc în jurul oceanelor și au capacități vindecătoare, de a întări sistemul imunitar. Printre ele se numără Rozmarinul care este și cea mai importantă, Nufărul, Clematis, Wisteria și Alocasia.

Alege-ți plantele benefice în funcție de zodie sau oferă cadou prietenilor planta potrivită, plasând o simplă comandă online pe site-ul nostru, iar de livrarea plantelor la domiciliu ne ocupăm noi în cel mai scurt timp.

 

Sursa articol: https://toptropicals.com