Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.

Datorită temperaturilor scăzute, unele plante nu pot fi livrate momentan în toate localitățile din România.
În momentul în care situația meteorologică permite livrarea fără probleme în localitatea dumneavoastră, veți fi contactat de un reprezentant Flower Time.

vezi alt produs

Ficus benjamina H 140 cm (împletit)

Originar din zonele tropicale ale continentelor Africa, Asia și Australia, genul Ficus cuprinde numeroase specii de tip arbust, arbore sau cățărătoare. Se adaptează diferitelor medii și se pot mai mult

Detalii despre pretul transportului

contact@flowertime.ro 0756-015.150 Deoarece acest produs are un volum/greutate mare, preţul transportului poate să difere în funcţie de localitatea de livrare. Veţi fi contactact de un reprezentant Flower Time pentru a vă comunica preţul livrării.

caracteristici
esentiale

Tulpina elegant împletităUșor de întreținutFrunze lucioase, rezistente
Adaugă la favorite
399,90 lei   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
 • Oriunde in
  Romania, in 2-4 zile lucratoare
 • Livrare din stoc
  existent, de peste
  2000 produse
 • Ambalaj
  protector,
  rezistent
 • Consultanta
  personalizata
  de la specialisti
 • Ghid de
  ingrijire
  cadou
 • Imagini
  autentice
 • Oferte
  personalizate
 • Newslettere
  periodice

Informatii produs

Cod MAG-709
Denumire împletit
Tip Perena
Necesar lumina abundenta
Aspect Arbore
Dimensiuni livrare Inaltime: 140.00 cm
Diametru: 25.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 200 - 250
Descriere

Originar din zonele tropicale ale continentelor Africa, Asia și Australia, genul Ficus cuprinde numeroase specii de tip arbust, arbore sau cățărătoare. Se adaptează diferitelor medii și se pot cultiva cu succes în apartament. Acordați atenție sevei din frunze și tulpini, fiind că este toxică!

Oferă-i un cadou viu casei tale și comandă plante de interior online, iar prin serviciul nostru de livrare Ficus la domiciliu, planta va ajunge la tine în cel mai scurt timp!

 

Îngrijire Ficus benjamina cu tulpina împletită:

Necesar apă: Ficus benjamina se udă săptămânal în perioada aprilie-septembrie și la 10-15 zile toamna și iarna. Cantitatea de apă administrată trebuie să fie direct proporțională cu volumul de pământ din vas.  Este foarte important să pulverizați frunzele ficusului  la 1-2 zile cu apă stătută. În cazul în care nu asigurați umiditatea atmosferică necesară, ficusul își va pierde frunzele treptat. Calcarul din apă provoacă pete albicioase, murdare pe frunzele ficusului. Se evită îmbibarea pământului până la saturație, deoarece rădăcinile sunt sensibile la excesul de apă, iar între două udări pământul trebuie să se usuce în profunzime.

Necesar fertilizare: În perioada de creștere (aprilie-septembrie) administrați un îngrășământ pentru plante decorative prin frunze la 2 săptămâni. În rest, Ficus benjamina se fertilizează lunar.

Necesar lumină: Ficusul preferă să fie așezat în spații luminoase, însă ferit de razele directe ale soarelui care îi pot provoca arsuri și decolorări pe frunze.

Înmulțire: Ficus benjamina se înmulțește prin butași de tulpină în perioada aprilie-septembrie, însă procesul împletirii durează mai mulți ani.

Tăierea și transplantarea: Tăierea la Ficus benjamina se recomandă a se face atunci când dimensiunile sale sunt prea mari pentru spațiul disponibil sau pentru a-i reda forma coroanei. Ficusul se regenerează din zona în care s-a tăiat, de aceea este recomandat a se tăia deasupra unei frunze sau a unei ramuri. Transplantarea Ficusului poate fi făcută anual sau la 2 ani, în funcție de ritmul său de creștere.

Boli și dăunători: Ficus benjamina este sensibil la excesul de apă asociat cu temperaturi scăzute, care îi provoacă brunificarea și căderea frunzelor. Dăunătorii ficusului sunt paianjenii roșii și păduchii lânoși și țestoși. Pentru prevenirea lor mențineți igiena plantei, curățaț-o periodic pe ambele fețe ale frunzei cu o lavetă îmbibată în alcool sanitar, iar în cazul unui atac puternic efectuați tratamente fito-sanitare cu un acaricid/ insecticid specific.

 

Notă: Vasul decorativ nu este inclus în preț!

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.


Produse similare