Dracaena marginata "Sunray" cu frunzele sale lungi și viu colorate. Dracena are o bandă galbenă, colorată intens care se întinde pe lungimea sa, în continuare este învelită cu margine bogată verde și un ultim strat roșiatic.
Originară din Africa tropicală și din insulele Canare, Dracaena marginata este adesea confundată cu speciile genului Cordyline, cu care se aseamănă, dar au modalități de îngrijire diferite și trebuie evitate erorile.
Necesar apă: La udarea dracenei marginata trebuie avut în vedere ca între două udări pământul să se usuce în profunzime, altfel rădăcinile vor putrezi, tulpina se va înmuia, iar funzele se vor îngălbeni. Dracena se udă cu o cantitate moderată de apă, fără să se imbibe tot pământul. În schimb, Dracena marginata bicolor trebuie pulverizată pe frunze zilnic, sau cât mai des posibil deoarece aerul uscat din locuințe îi provoacă uscarea și brunificarea vârfurilor frunzelor. În perioada iernii frecvența udărilor se reduce la jumătate, continuând doar cu pulverizarea.
Necesar fertilizare: Dracena marginata se fertilizează o dată la două săptămâni, de primăvara până toamna, cu un îngrășământ specific pentru plante decoartive prin frunze, iar iarna, lunar.
Necesar lumină: Dracaena marginata preferă să fie amplasată în locuri luminoase, ferită de razele directe ale soarelui care îi pot provoca arsuri pe frunze. Planta se dezvoltă bine și în zone umbrite.
Tăierea și transplantarea: Tăierea dracenei marginata se face primăvara, atunci când aceasta a ajuns la dimensiuni prea mari. Dracaena preferă să fie transplantată primăvara, la doi ani.
Înmulțire: Dracaena marginata se înmulțește prin butași din vârful tulpinii care se pun la înrădăcinat într-un substrat bine drenat, format din turbă, nisip și perlit.
Boli și dăunători: Bolile dracenei marginata sunt de cele mai multe ori cauzate de regimul inadecvat de udare. Atât excesul, cât și lipsa apei provoacă uscarea funzelor.
Dracaena marginata este sensibilă la păduchii lânoși și țestoși. Pentru a evita contaminarea plantei, mențineți igiena fito-sanitară prin spălări lunare cu dușul pe frunzele plantei. În momentul apariției dăunătorului, acesta se va îndepărta cu o lavetă îmbibată într-o soluție de apă și alcool sanitar în proporții egale. Dacă este cazul, se va aplica și un insecticid specific.
Notă: Ghiveciul decorativ nu este inclus în preț.
La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.