Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe
vezi alt produs

Ficus lyrata (Smochinul lira pe trunchi)

Detalii despre pretul transportului

contact@flowertime.ro 0756-015.150 Deoarece acest produs are un volum/greutate mare, preţul transportului poate să difere în funcţie de localitatea de livrare. Veţi fi contactact de un reprezentant Flower Time pentru a vă comunica preţul livrării.

caracteristici esentiale

aspect elegantfrunze maiestuoasedecor uimitor, rezistent
699,90 RON   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
Adaugă la favorite

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

Descriere produs

Comanda Ficus lyrata, planta de interior cunoscuta sub denumirea de falsul smochin sau smochin-liră, este o plantă-specimen în rândul plantelor de interior, decorând prin frunzele sale mari, cu formă deosebită.

Originar din vestul Africii, se adaptează diferitelor medii și se poate cultiva cu succes în apartament.

Decorează-ți casa cu plante ornamentale! Ficus lyrata de vanzare la pret avantajos, o plantă de apartament care oferă un decor unic și elegant! Îți punem la dispoziție serviciul nostru de livrare flori de apartament la domiciliu pentru a te bucura de ficusul tău în cel mai scurt timp!

 

Întreținere Falsul smochin: 

Necesar apă: Falsul smochin se udă săptămânal în perioada aprilie-septembrie și la 10-15 zile toamna și iarna. Cantitatea de apă administrată trebuie să fie direct proporțională cu volumul de pământ din vas, iar între două udări pământul trebuie să se usuce în profunzime. Se evită îmbibarea pământului până la saturație, deoarece rădăcinile sunt sensibile la excesul de apă. Pulverizați frunzele la 1-2 zile cu apă stătută. Calcarul din apă provoacă pete albicioase, murdare pe frunzele ficusului.

Necesar fertilizare: În perioada de creștere (aprilie-septembrie) administrați un îngrășământ pentru plante decorative prin frunze în apa de udat, la 2 săptămâni. În rest, planta se fertilizează lunar.

Necesar lumină: Ficus lyrata preferă să fie amplasat în spații luminoase, suportând chiar și soarele direct.

Tăierea și transplantarea: Tăierea se recomandă a se face atunci când dimensiunile plantei sunt prea mari pentru spațiul disponibil sau pentru a-i reda forma tulpinii. Ficusul se regenerează din zona în care s-a tăiat. Transplantarea falsului smochin poate fi făcută anual sau la 2 ani, în funcție de ritmul său de creștere.

Înmulțire: Ficus lyrata se poate înmulți prin butași de tulpină, însă obținerea plantelor este un proces greu de realizat. Cultivatorii înmulțesc planta prin metode in vitro.

Boli și dăunători: Ficus lyrata este sensibil la excesul de apă asociat cu temperaturi scăzute, care îi provoacă brunificarea și căderea frunzelor. Dăunătorii ficusului sunt paianjenii roșii și păduchii lânoși și țestoși. Pentru prevenirea lor, mențineți igiena plantei, curățaț-o periodic pe ambele fețe ale frunzei cu o lavetă îmbibată în alcool sanitar, iar în cazul unui atac puternic efectuați tratamente fito-sanitare cu un acaricid/ insecticid specific.

 

Notă: La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Informatii produs

Cod MAG-1095
Denumire Smochinul lira pe trunchi
Tip Perena
Necesar lumina abundenta
Aspect Arbore
Dimensiuni livrare Inaltime: 130.00 cm
Diametru: 34.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 150-200