Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
Flower Time
vezi alt produs

Molid argintiu (Picea pungens Glauca - Brazi de Craciun)

Brad de Craciun elegant Comanda molid argintiu ca sa te bucuri de un Brad de Craciun in ghiveci rezistent si elegant! Magia Craciunului si aroma de brad vor intra in casa ta in scurt timp mai mult

Varietati

Glauca
contact@flowertime.ro 0756-015.150 Deoarece acest produs are un volum/greutate mare, preţul transportului poate să difere în funcţie de localitatea de livrare. Veţi fi contactact de un reprezentant Flower Time pentru a vă comunica preţul livrării.

caracteristici
esentiale

Rezistent la poluare, secetă și geriubitor de luminăAdaptabil la condiții de mediu variate
149,90 lei  TVA inclus
CANTITATE:

Informatii produs

Denumire Picea pungens Glauca - Brazi de Craciun
Tip Perena
Necesar lumina In soare
Aspect Arbore
REZISTENTA LA SECETA SI GER Toleranta mare
REZISTENTA LA SECETA SI GER Toleranta mare
Dimensiuni livrare Inaltime: 100.00 cm
Diametru: 30.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 250 cm
Descriere

Brad de Craciun elegant

Comanda molid argintiu ca sa te bucuri de un Brad de Craciun in ghiveci rezistent si elegant!

Magia Craciunului si aroma de brad vor intra in casa ta in scurt timp cu brazii de Craciun de la Flower Time. Brad argintiu la ghiveci cu livrare la domciliu in cel mai scurt timp. 

Picea pungens este denumit impropriu brad, molidul argintiu fiind denumirea lui corecta. 

În ultima perioadă oamenii au folosit această specie ca brazi de Craciun. Tendința din ultimii ani e de a proteja mediul înconjurător și de a avea în casă un brad natural la ghiveci, care ulterior să poate fi plantat afară. 

Vă recomandăm sa nu păstrați ghiveciul in interior in apropierea unei surse de caldura si imediat dupa perioada Sarbatorior sa il amplasati afara, cu trecerea treptata printr-ul loc racoros.

Picea pungens Glauca este o specie exotica originara din vestul Americii de Nord, din Muntii Stancosi, unde se intalneste la altitudini cuprinse intre 1800 si 3000m in nordul arealului sau (Parcul National Yellowstone) si 3300m in sud (Arizona si Nordul Mexicului).

Acesta este un arbore de marimiea I, care creste in mod obisnuit pana la inaltimea de 30m, rar pana la 50m, avand un diametru de maxim 6 m. Are scoarta cenusie, solzoasa, crapata. Datorita coloritului acelor este unul dintre cei mai cautati arbori ornamentali.

Lujerii sunt vigurosi, bruni galbui, cu muguri nerasinosi, solzii mugurelui rasfranti. Acele viguroase de 2-3 cm lungime, sunt rigide foarte intepatoare, curbate, dispuse radiar, mai ingramadite pe fata superioara a lujerilor, de culoare albe-argintii sau verzi-albastrui.

Florile sunt unisexuat –monoice, cele mascule in amenti dezvoltati pe lujerii de anul preedent , ovoizi, cele femele sunt terminale, erecte, au numeroase caprele dispuse in spirala.

Conurile sunt cilindrice, de 6-10 cm lungime, brune-galbui, cu solzi romboidali, stirbiti la varf, subtiri, flexibili(conurile stranse in mana sunt foarte elastice).

 

Cerinte ecologice Picea pungens Glauca

Molidul argintiu intepator este adaptat la climatul montan continental, cu temperaturi scazute. Este putin pretentios fata de sol, suporta bine uscaciunea in aer si in sol. In culturile ornamentale a dovedit rezistenta foarte buna fata de poluarea cu frum si praf.

Molidul poate fi folosit ca specie ornamentala in aprope orice tip de amenajare. Este adesea folosit in amenajarea padurilor parc. Poate fi plantat si in gard viu, acesta suporta bine tunderea.

Picea se plantează în plin soare sau soare parțial. 

Inmulțire: prin butași sau semințe

Tipul de sol: un substrat acid, turbă.

Molidul argintiu este adaptat la climatul montan, cu temperaturi scăzute. Molidul poate fi folosit ca specie ornamentală în aproape orice tip de amenajare. Este adesea folosit la amenajarea parcurilor, a spațiilor vezi din apropierea locuințelor.

 

Notă: La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Ghiveciul decorativ nu este inclus in pret.

Produse similare