Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe
vezi alt produs

Pinguicula | Foaie grasă (Plante Carnivore Pinguicula)

Varietati

caracteristici esentiale

Plantă insectivorăFlori mov, delicateÎntreţinere usoară
34,90 RON   pret/bucata TVA inclus
CANTITATE:
Adaugă la favorite

Comanda rapid telefonic

0756-015.150

Descriere produs

Planta carnivoră şi insectivoră Pinguicula 'Tina' este un hibrid obţinut între speciile Pinguicula agnata x Pinguicula zecheri denumită popular Foaie grasă.

Este o plantă perenă, al cărei diametru maxim poate ajunge la maximum 20 cm la maturitate.

Pinguicula este una dintre cele mai uşor de întreţinut plante carnivore, ce poate fi cultivată chiar şi de către începători. Planta înfloreşte tot anul şi poate produce între 5-10 flori pe an.

La noi găsești cel mai variat sortiment de plante carnivore de vanzare din România, la cel mai bun pret! Comandă Pinguicula online, iar prin serviciul nostru de livrare plante carnivore la domiciliu, va ajunge la tine în cel mai scurt timp, oriunde în România!

 

Îngrijire Pinguicula:

 Necesar apă: Pinguicula preferă umiditate ridicată la nivelul rădăcinilor. Menţineţi ghiveciul într-un strat de apă de 1 cm în perioada aprilie-septembrie. Periodic lăsaţi solul să se zvinte, pentru a preveni putrezirea rădăcinilor. Folosiţi apă de ploaie din zonele nepoluate, sau apă distilată, deoarece calcarul din apă îi dăunează. În perioada octombrie-aprilie nu lăsaţi apa să băltească, udaţi moderat pentru a menţine pământul semi-umed în permanenţă. Planta nu necesită pulverizarea frunzelor.

Hrănire Pinguicula: Această plantă carnivoră atrage micile insecte zburătoare cu ajutorul frunzelor sale lipicioase. În cazul în care timp de două săptămâni planta nu captureaza nici o insectă, provocați producerea musculiței de oțet în apropierea plantei.

Necesar fertilizare: Pinguicula nu se ferilizează niciodată.

Necesar lumină: Lumina este esenţială în creşterea şi dezvoltarea plantelor carnivore. Dacă lumina este insuficientă, frunzele se deformează, iar planta se pierde. Menţineţi plantele într-o încăpere umedă (baie), în apropierea geamului pentru a beneficia de cât mai multă lumină. Feriţi-o de razele directe ale soarelui.

Necesar temperatură: Temperatura trebuie să fie menţinută între 17-35 grade Celsius. Pinguicula se dezvoltă bine într-o seră.

Înmulţire: Pinguicula se poate înmulţi prin despărţirea plantelor, în momentul în care formează pui şi sunt bine dezvoltaţi. Seminţele sunt sterile.

 

Nu este necesar să alimentaţi Pinguicula cu insecte sau cu carne tocată.

Notă: La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

Informatii produs

Cod MAG-759
Denumire Plante Carnivore Pinguicula
Tip Perena
Inflorescenta Da
Culoare flori Mov
Perioada inflorire Aprilie-iunie
Necesar lumina abundenta
Aspect Arbore
Dimensiuni livrare Inaltime: 8.00 cm
Diametru: 6.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 10.00