Pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare Site-ul nostru utilizeaza Cookies. Aflati mai multe.
Flower Time
vezi alt produs

Chiparos auriu (Cupressocyparis leylandii)

Cupressocyparis leylandii 'Golden Rider' sau Chiparosul auriu este un conifer columnar cu creștere rapidă, atingând cu ușurință înălțimi de 40 metri. Chiparosul este un&nbmai mult

Varietati

'Golden Rider'

caracteristici
esentiale

Creștere rapidăTolerant la poluareIdeal pentru gard viu
39,90 lei  TVA inclus
CANTITATE:

Informatii produs

Cod MAG-832
Denumire Cupressocyparis leylandii
Tip Perena
Necesar lumina abundenta
Necesar apa moderată
Aspect compact
Dimensiuni livrare Inaltime: 45.00 cm
Diametru: 19.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 4000
Descriere

Cupressocyparis leylandii 'Golden Rider' sau Chiparosul auriu este un conifer columnar cu creștere rapidă, atingând cu ușurință înălțimi de 40 metri. Chiparosul este un  arbore rășinos , ușor parfumat, rezistent la căldura, veșnic verde, tolerant la poluare. Locul de origine al acestui conifer este mediteranean. Poate fi amplasat solitar, în grupuri sau folosit pe post de gard viu deoarece suportă bine tăierile succesive și intensive. Preferă solul ușor acid, alcalin dar și solul neutru. Arborele Cupressocyparis leylandii formează o coroană densă, ovală sau piramidală, cu ramuri ușor pendente. Culoarea frunzelor este albastru-verzui închis.

Dacă ești în căutarea unei plante pentru gard viu cu creștere rapidă, Cupressocyparis leylandii este ceea ce ai nevoie. La noi găsești chiparos auriu de vanzare beneficiind de livrarea plantelor la domiciliu în cel mai scurt timp.

Îngrijire Cupressocyparis leylandii :

Necesar apă: Chiparosul este o specie care necesită udare medie, în special în perioada verii de 3-4 ori pe săptămână. La plantare se administrează o cantitate mare de apă.

Necesar fertilizare: Chiparosul preferă un îngrășământ bogat în azot, de preferință cu proporția N:P:K (18:8:8) în care să se regăsească și microelemente. Puteți administra un îngrășământ cu eliberare treptată sau solubil, pe care să îl distribuiți pe o rază de 1 m în jurul trunchiului la plantele mari. Îngrășămintele cu eliberare treptată se aplică o singură dată pe an, primăvara devreme, iar cel solubil de două ori în primăvară și o dată în toamnă. Înainte și după fertilizare, udați planta. 

Necesar lumină: Chiparosul suportă soarele, dar și semiumbra. 

Plantarea: Se face de regulă primăvara sau toamna, la temperaturi de peste 5 grade celsius, numai dacă solul nu este înghețat. În cazul în care achiziționați planta în ghiveci, cu rădăcina bine dezvoltată în balotul de pământ, aveți posibilitatea să o plantați în orice perioadă a anului. Se plantează la o distanță de 70-120 cm, însă pentru un gard viu bogat este recomandată distanța de 60-70 cm.

Tăierea: Planta crește 60-90 de centimetri anual. Gardul viu poate fi tăiat de 1-2 ori pe an, păstrând minim 10 cm de frunze până la lemn.

Înmulțire: Cupressocyparis se poate înmulți prin butași. 

Boli și dăunători: Chiparosul este rezistent la boli și dăunători.

 

Notă: Vasul decorativ nu este inclus în preț!

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.


Produse similare